تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,539 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,338,275 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,571,617 |
تأثیر جایگزینی جو با تفاله خشک مرکبات در جیره گاوهای شیری هلشتاین بر عملکرد آنها | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 2 - شماره پیاپی 4، تیر 1389 اصل مقاله (175.26 K) | ||
نوع مقاله: مقالات علمی- پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v2i2.4101 | ||
نویسندگان | ||
جواد بیات کوهسار* 1؛ رضا ولی زاده1؛ عباسعلی ناصریان1؛ عبدالمنصور طهماسبی2؛ رشید صفری3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر جایگزینی تفاله خشک مرکبات به جای جو بر عملکرد گاوهای شیری، تعداد 8 راس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیر دهی 15 ±75 و وزن زنده 50 ±550 کیلوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین 4×4 به چهار تیمار غذایی شامل جیرههای حاوی 0، 5، 10 و 15 درصد تفاله خشک مرکبات اختصاص داده شد. طول هر دوره 21 روز شامل 14 روز دوره عادت پذیری و 7 روز دوره نمونه گیری بود. افزایش سطح تفاله مرکبات در جیره اثر معنی داری بر مصرف ماده خشک روزانه نداشت، هر چند با افزایش سطح تفاله، مصرف ماده خشک روند کاهشی نشان داد. قابلیت هضم ماده خشک، دیواره سلولی، چربی خام، تولید شیر و ترکیبات آن، گلوکز پلاسما و نیتروژن اوره ای خون تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. غلظت تری گلیسرید خون گاو ها در تیمار 2 و 4 به طور معنی داری بالاتر از تیمار 1 و 3 بود (05/0(P | ||
کلیدواژهها | ||
تفاله خشک مرکبات؛ گاو شیری؛ تولید شیر؛ متابولیتهای خون | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 546 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 584 |