تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,307,036 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,540,589 |
اثر افزودن آنزیم و اسید آلی در جیرههای بر پایه ذرت و گندم بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیکی روده جوجههای گوشتی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 4 - شماره پیاپی 8، دی 1390 اصل مقاله (287.5 K) | ||
نوع مقاله: مقالات علمی- پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v3i4.12541 | ||
نویسندگان | ||
محمد حسین شهیر* 1؛ سعید مرادی2؛ امید افسریان3؛ افشین حیدری نیا3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
3دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
هدف از این آزمایش تعیین اثرات افزودن آنزیم گریندآزیم (صفر یا 4/0 گرم بر کیلوگرم جیره) و بوتیرات سدیم (صفر یا 2 گرم بر کیلوگرم جیره) در جیرههای بر پایه ذرت و گندم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و خصوصیات مورفولوژیکی روده جوجههای گوشتی بود. 480 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه آربوراکرز به 8 تیمار آزمایش اختصاص داده شدند و هر تیمار شامل 4 تکرار بود و در هر تکرار 15 قطعه جوجه قرار داده شد. این آزمایش در قالب طرح پایه کاملا" تصادفی به روش فاکتوریل (2×2×2) اجرا گردید. در انتهای آزمایش، 2 قطعه خروس از هر تکرار جهت تعیین خصوصیات لاشه کشتار شد. نتایج به دست آمده نشان داد که نوع جیره پایه، آنزیم و بوتیرات سدیم تاثیر معنی داری بر خوراک مصرفی جوجههای گوشتی در کل دوره داشت. هرچند نوع جیره پایه و آنزیم بر افزایش وزن جوجه ها در کل دوره تاثیر معنی داری داشت، ولی اثر بوتیرات سدیم به لحاظ آماری معنی دار نبود. نوع جیره پایه بر ضریب تبدیل جوجههای گوشتی تاثیر معنی داری داشت. جیره حاوی گندم باعث افزایش وزن نسبی سنگدان، کبد، وزن و طول نسبی روده گردید. نوع جیره پایه و بوتیرات سدیم اثر معنی داری بر تعداد خملهای زبانی و برگی شکل، ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در دئودنوم و ژژنوم داشت. در نهایت، نتایج به دست آمده نشان داد که در جیرههای بر پایه ذرت و گندم بهترین عملکرد جوجههای گوشتی زمانی حاصل شد، که آنزیم و بوتیرات سدیم به جیره اضافه گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
ذرت؛ گندم؛ آنزیم؛ بوتیرات سدیم؛ جوجههای گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 371 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 430 |