تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,797,103 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,092,542 |
تقطیر مقاومتی اسانس از گیاه نعناع فلفلی: مقایسه با روشهای رایج تقطیر آبی | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 1، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 33، مرداد و شهریور 1394، صفحه 236-246 اصل مقاله (1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی لاتین | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1394i11.32843 | ||
نویسندگان | ||
محسن گواهیان1؛ رضا فرهوش* 2؛ عسگر فرحناکی3؛ کتایون جاویدنیا؛ فخری شهیدی4 | ||
1فردوسی مشهد | ||
2- | ||
3دانشگاه شیراز | ||
4دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
تقطیر مقاومتی نوعی روش تقطیر با آب پیشرفته است که از حرارتدهی مقاومتی استفاده نموده و میتواند بهعنوان روشی نوین جهت استخراج اسانس درنظر گرفته شود. زمان طولانی استخراج یکی از مشکلات اصلی روشهای سنتی است. در این پژوهش، استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی بهروش تقطیر مقاومتی انجام شد و نتایج حاصله با نتایج مربوط بهروش سنتی تقطیر با آب مقایسه گردید. یافتهها نشان داد که زمان استخراج در روش تقطیر مقاومتی 17/19 دقیقه بود، درحالیکه این پارامتر برای روش تقطیر با آب 88/55 گزارش شد. بررسی تصاویر میکروسکوپ الکترونی برگهای نعناع بیانگر تخریب ناگهانی غدد دربرگیرنده اسانس در روش تقطیر مقاومتی بود. نتایج مربوط به کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی نشان داد که روش تقطیر مقاومتی تغییر قابلملاحظهای در ترکیب شیمیایی اسانسهای استخراجی در مقایسه با روش تقطیر با آب ایجاد نکرد. یافتههای این پژوهش، روش تقطیر مقاومتی را بهعنوان یک روش دوستدار محیط زیست معرفی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ تقطیر با آب؛ تقطیر مقاومتی؛ نعناع فلفلی؛ کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 315 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 202 |