تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,538 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,337,192 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,570,652 |
اثر تیمار پس از برداشت اگزالیک اسید و کلرید کلسیم بر خصوصیات کیفی گیلاس رقم تکدانه | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 4، دوره 29، شماره 2، شهریور 1394، صفحه 196-206 اصل مقاله (281.03 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v0i0.29791 | ||
نویسندگان | ||
محمد صفا* ؛ جعفر حاجی لو؛ رحیم نقشی بند حسنی؛ محمد قنبری نجار | ||
دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت غوطهوری با کلرید کلسیم و اگزالیک اسید بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه گیلاس رقم تکدانه، پژوهشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت جداگانه برای دو ماده در 3 تکرار اجرا گردید. در این آزمایش اسید اگزالیک در 4 سطح (0، 4، 6 و 8 میلی مولار) و کلرید کلسیم در 4 سطح (0، 40، 55 و 70 میلی مولار) به صورت غوطهوری بر میوههای گیلاس رقم تکدانه اعمال شدند و نمونه های موجود در هر تیمار در هر مرحله از نمونه برداری با فاصله 7 روز در یک دوره 28 روزه از سردخانه خارج و ویژگیهای کمی و کیفی نظیر سفتی، کاهش وزن، اسیدیته، مواد جامد محلول کل، ویتامین ث و pH مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تمامی غلظتهای کلرید کلسیم و اسید اگزالیک تفاوت معنیداری در میزان کاهش وزن، سفتی، اسیدیته، مواد جامد محلول کل، ویتامین ث و pH با شاهد داشتند، به طوریکه میزان کاهش وزن در هفته چهارم برای نمونههای شاهد 79/39 درصد ، برای نمونههای تیمار شده با اگزالیک اسید 8 میلیمولار 77/22 درصد و برای کلرید کلسیم 70 میلیمولار 19/21 درصد بود.، میزان مواد جامد محلول کل در هفته چهارم برای نمونه های شاهد 53/24 درصد، برای نمونههای تیمار شده با اگزالیک اسید 8 میلیمولار 43/21 درصد و برای کلرید کلسیم 70 میلی مولار 13/21 درصد بود و میزان ویتامین ث در هفته چهارم برای نمونههای شاهد 65/2، برای نمونههای تیمار شده با اگزالیک اسید 8 میلیمولار 06/3 و برای کلرید کلسیم 70 میلیمولار 16/3 بود همچنین میزان سفتی و اسیدیته بیشتر از شاهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
اگزالیک اسید؛ پس از برداشت؛ کلرید کلسیم؛ گیلاس | ||
مراجع | ||
1- Akhtar A.N. and Hussain A. 2010. Effect of calcium chloride treatment on quality characteristics of loquat fruit during storage. Pakistan Journal of Botany. 42:181-188.
2- Alzamora S. M., Salvatori D., Tapia M. S., Lopez-Malo A., Welti-Chanes J. and Fito, P. 2005. Novel functional foods from vegetable matrices impregnated with biologically active compounds. Journal of Food Engineering. 67: 205-214.
3- AOAC. 2000.Vitamins and other nutrients (Chapter 45).In Official Methods of Analysis (17th ed.), Washington, D.C.
4- Caleistan M. 2000. The Metabolism of Oxalic Acid. Department of Biology 31040 Hatay-Turkey. Turk Journal Zoology, 24: 103–106.
5- Clender R.E and Virk J. 1990. Calcium, cell wall and growth. Journal American Society of Horticulture. 115: 9-15.
6- Conway W. S., Sams C. E., Wang C. Y. and Abbott J. A. 1994. Additive effects of postharvest calcium and heat treatment on reducing decay and maintaining quality in apples. Journal of American Society for Horticultural Science. 119: 49–53.
7- Esna ashari M. and Zokaee khosroshahi M. R. 2008. Polyamines and Horticultural Sciences. Bu-Ali sina University Press, Page 188.
8- Fuwang W., Zhang D., Zhang H., Jiang G., Su, X., Qu, H., Jiang Y. and Duan, X. 2011. Physiological and biochemical response of harvested plum fruit to oxalic acid during ripening or shelf-life. Food Research International. 44:1299-1305.
9- Kayashima T. and Katayama T. 2002. Oxalic acid is available as a natural antioxidant in some systems. Biochemistry and Biophysics. 1573, 1–3.
10- Lamikanra O. and Watson M. A. 2004. Effect of Calcium treatment temperature on fresh-cut Cantaloupe Melon during storage. Food Chemistry and Technology. 69: 468-472.
11- Lester G. E. and Grusak M. A. 1999. Postharvest application of calcium and magnesium to honeydew and netted muskmelons: effects on tissue ion concentration, quality, and senescence. Journal of the American Society Horticultural Science. 124: 545–552.
12- Manganaris G.A., Vasilakakis M., Diamantidis G. and Mignani I. 2007.The effect of Postharvest calcium application on tissue calcium concentration, quality attributes, incidence of flesh browning and cell wall physicochemical aspects of peach fruits. Food chemistry. 100: 1385-1392.
13- Martin-Diana A.B., Rico D., Mulcahy J., Frias J. M., Henehan G.T.M. and Barry-Ryan C. 2007. Calcium for extending the shelf-life of fresh whole and minimally processed fruit and vegetables. A review Trends in food Science and Technology. 18: 210-218.
14- Malakoti M. and Tabatabai S.J. 1998. Correct nutrition of fruit trees to attain enhanced performance and quality of horticultural products in calcareous soils of Iran. Publication of Agricultural Education. Page 270.
15- Malakoti M. and Tehrani M. 2007. The Role of Micronutrients on the quantity and improve the quality of agricultural products. Tarbiat Modarres University Press. Page 398.
16- Mostofi Y. and Najafi F. 2005. Laboratory analytical methods for Horticultural Science. Tehran University Press. Page 136.
17- Munir E., Yoon J.J., Tokimatsu T., Hattori T. and Shimada M. 2001. New role for glyoxylate cycle enzymes in wood-rotting basidiomycetes in relation to biosynthesis of oxalic acid. J Wood Sci. 47: 368–373.
18- Nemati h. Abdullah Zadeh A. 1998. Cherry and Sour Cherry (translation). Mashhad Scientific Information Database Press. Page 386.
19- Poovaiah B. W. 1986. Role of calcium in prolonging storage life of fruits and vegetables . Food Technology. 40: 86-89.
20- Rahemi M. 2005. Postharvest physiology. Shiraz University Press, Page 485.
21- Spinardi A. M. 2005. Effect of harvest date and storage on antioxidant systems in pears. Acta Horticulturae, 682: 655-662.
22- Saftner R. A., Bai J., Abbott J. A. and Lee S. Y. 2003. Sanitary dips with calcium propionate, calcium chloride, or a calcium amino acid chelate maintain quality and shelf stability of fresh-cut honeydew chunks. Postharvest Biology and Technology. 29: 259–267.
23- Sayyari M., Valero D., Babalar M., Kalantari S., Zapata P. J., and Serrano M. 2010. Prestorage oxalic acid treatment maintained visual quality, bioactive compounds, and antioxidant potential of pomegranate after long-term storage at 2 degrees C. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 58: 6804−6808.
24- Shafiee M., Taghavi T.S. and Babalar M.R. 2010. Addition of salicylic acid to nutrient solution combined with postharvest Treatments (hot water, salicylic acid, and calcium dipping) improved Postharvest fruit quality of strawberry. Scientia Horticulture. 124: 40–45.
25- Singh B. P., Tandon D. K. and Kala S. K. 1993. Change in postharvest quality of mangoes affected by prepares application of calcium salt. Scentia Horticultureae. 54: 211-219.
26- Valero D., Perez-Vicente A., Martinez-Romero D., Castillo S., Guillen F. and Serrano M. 2002. Plum storability improved after Calcium and heat postharvest treatments: role of polyamins. Journal of Food Science. 67: 2571-2575.
27- Yoruk R., Balaban M. O., Marshall M. R. and Yoruk S. 2002. The inhibitory effect of oxalic acid on browning of banana slices. In: Annual Meeting and Food Expo- Anaheim, California. 74: 18-30.
28- Zhang Z. S., Li R. Q. and Wang J. B. 2001. Effects of oxalate treatment on the membrane permeability and calcium distribution in pepper leaves under heat stress. Acta Phytophysiologica Sinicia. 27: 109–113.
29- Zheng X. L. and Tian S. P. 2006. Effect of oxalic acid on control of postharvest browning of litchi fruit. Journal of Food chemistry. 96: 519–523.
30- Zheng X., Tian S.H., Meng X. and Li B. 2007. Effects of exogenous oxalic acid on ripening and decay incidence in mango fruit during storage at room temperature. Postharvest Biology and Technology. 45: 281–284.
31- Zokaee Khosroshahi M.R., Esna-Ashari M. and Ershadi A. 2007. Effect of exogenous putrescine on postharvest life of strawberry fruit. Scientia Horticultureae. 114: 27-32. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 592 |