تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,488 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,266,591 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,493,423 |
بررسی عوامل مؤثر بر استخراج پلیفنول هاو فعالیت آنتیاکسیدانی چای سبز | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 2، دوره 11، شماره 4 - شماره پیاپی 34، مهر و آبان 1394، صفحه 285-295 اصل مقاله (552.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1394i11.38299 | ||
نویسندگان | ||
اکرم آریان فر* 1؛ فخری شهیدی2؛ رسول کدخدایی3؛ مهدی وریدی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | ||
چکیده | ||
چای با نام علمی Camellia sinensis از دمنوشهای رایج و معروف در دنیا محسوب میگردد. مهمترین ترکیب شیمیایی چای پلیفنولها (کاتچینها) هستند که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی بوده و در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی مفید میباشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر عوامل مختلف ازجمله دما در چهار سطح (40، 60، 80 و 100 درجه سانتیگراد)، زمان در چهار سطح (15،30، 45 و 60 دقیقه)، توان امواج مایکروویو (300، 600 و 900 درصد) و شدت امواج فراصوت (40، 60، 80 و 100 درصد) بر میزان استخراج پلی فنولها از برگ چای سبز و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره در سه روش هیت رفلاکس، مایکروویو و فراصوت بوده است. نتایج نشان داد که با افزایش دما تا C° 80، زمان تا 45 دقیقه، افزایش شدت امواج فراصوت از 40 تا 80 درصد و افزایش توان امواج مایکروویو از 300 تا 600 درصد، میزان پلیفنولهای استخراجشده و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره در هر سه روش افزایش یافته و پس از آن تقریباً بدون تغییر بوده است (0.05=P) | ||
کلیدواژهها | ||
چای سبز؛ ترکیبات پلیفنولی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ هیت رفلاکس؛ فراصوت؛ مایکروویو | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 571 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 344 |