تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,488 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,266,320 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,493,369 |
مقدار عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در دمبرگ چند رقم انگور ایرانی و خارجی | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 9، دوره 29، شماره 3، آذر 1394، صفحه 397-405 اصل مقاله (574.54 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v0i0.28029 | ||
نویسندگان | ||
حامد دولتی بانه1؛ مهدی طاهری* 2؛ عزیز مجیدی3؛ محسن طاهری4 | ||
1مرکز تحقیقات کشاورزی ارومیه | ||
2مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان | ||
3مرکزتحقیقات کشاورزی ارومیه | ||
4مدیریت جهاد کشاورزی تکاب | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی و مقایسه غلظت تعدادی از عناصر کم مصرف (بور، روی، منگنز، آهن و مس) و عناصر پر مصرف (نیتروژن، فسفر، پتاسیم،منیزیوم وکلسیم) در دمبرگ چند رقم تجارتی انگور ایرانی شامل بیدانه سفید قزوین، پیکانی کاشمر، خلیلی شیراز، رشه و ارقام خارجی تامسون سیدلس، فلیم سیدلس، پرلت و بلک سیدلس این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز ارومیه اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام مورد بررسی تفاوت معنیداری در غلظت اغلب عناصر جذب شده در دمبرگ وجود داشت. در بین هشت رقم مورد مطالعه بیشترین مقدار نیتروژن در دمبرگهای رقم فلیم سیدلس و کمترین مقدار در ارقام پیکانی کاشمر و رشه وجود داشت. از لحاظ جذب پتاسیم رقم بیدانه قزوین در رتبه اول و رقم پیکانی کاشمر و پرلت در رتبه آخر قرار گرفتند. کمترین مقدار منیزیم برگ در رقم بیدانه قزوین و بیشترین آن در رقم پیکانی کاشمر اندازهگیری گردید. مقدار بور در اغلب ارقام در حد مسمومیت بود اما رقم رشه کمترین مقدار این عنصر را در بافت دمبرگها داشت. از لحاظ جذب روی ارقام ایرانی توانایی کمتری نسبت به ارقام خارجی داشتند به طوریکه بیشترین و کمترین غلظت روی به ترتیب در ارقام تامسون سیدلس و پیکانی کاشمر اندازهگیری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آهن؛ بور؛ برگ؛ پتاسیم؛ مسمومیت | ||
مراجع | ||
Agev N. A. 1985. Effects of boron on grapevines yield and quality. Horticultural Abstracts, No. 54. 2
2- Al-Obeed R.S., kassem H.A and Ahmed M.A. 2011. Leaf petiole mineral and fruit heavy metals content of different grape cultivars grown under arid environments and irrigated with treated domestic waste water. AAB Bioflux, 3(1): 5-14.
3- Antonio Ibacache G and Carlos Sierra B. 2009. Influence of rootstock on nitrogen, phosphorus and potassium content in petioles of four table grape varieties. Chilean Journal of Agricultural Research, 69(4):503-508.
4- Bavaresco L., Fregoni M. and Frachini P. 1991.Investigations on iron uptake and reduction by excised roots of different grapevine rootstocks and a V .vinifera cultivar. Journal of Plant Soil, 130: 109-113.
5- Bavaresco L., Lovisolo C. 2000. Effect of grafting on grapevine chlorosis and hydraulic conductivity. Vitis, 39:89-92.
6- Cinelli F. 1995. Physiological responses of clonal quince root-stocks to iron-deficiency induced by addition of bicarbonate to nutrient solution. Journal of Plant Nutrition, 18:77-89.
7- Doulati H and Taheri M. 2009. Effects of foliar application of nutrient elements on fruit set and quantitative and qualitative traits of Keshmeshi grape cultivar. Seed and Plant Production Journal. 25-2 (1): 103-115.(In Persian)
8- Emami A. 1997. Plant Analysis Methods. Agricultural Research, Education and Extension Organization Publication, Iran. 128 pp. (in Persian).
9- Fisarakis J., Nikolaou N., Tsikalas P., Therios I and Stavrakas D. 2004. Effect of salinity and rootstock on concentration of potassium, calcium, magnesium, phosphorus, and nitrate-nitrogen in Thompson Seedless grapevine. Journal of Plant Nutrition, 27:2117-2134.
10- Ghaffari S. and Ferchichi A. 2011. Characterization of Tunisian grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars using leaves morphological traits and mineral composition. Romanian Biotechnological Letters, 16(5): 6556-6563.
11- Keller M., Kummer M and Vasconcelos M.C. 2001. Reproductive growth of grapevines in response to nitrogen supply and rootstock. Australian Journal of Grape and Wine Research, 7: 12-18.
12- Montazeri A., Jalili Marandi R., Doulati Baneh H and Ghani Shaieste F. 2011. Response of three different grape cultivar to iron chelate application in alkaline soil. 12th Iranian soil science congress. Tabriz, Iran. 1-4. (In Persian)
13- Nikolaou N., Koukourikou M.A. and Karagiannidis N.2000. Effects of various rootstocks on xylem exudates cytokinin content, nutrient uptake and growth patterns of grapevine Vitis vinifera L. cv. Thompson Seedless. Agronomie, 20: 363-373.
14- Papric Dj and Kuljancic I. 1994. Influence of grapevine cultivar on adsorption of mineral elements in vineyard. Savremena poljoprivreda, 42(3):11-16.
15- Paranychianakis V. N., Chartzoulakis K. S., Angelakis A. N. 2004. Influence of rootstock, irrigation level and recycled water on water relations and leaf gas exchange of Soultanina grapevines. Environmental and Experimental Botany, 52(2):185-198.
16- Pe´rez-Castro R., Kasai K., Gainza-Corte´s F., Ruiz-Lara S., Casaretto J.A., Pen˜a-Corte´s H., Tapia J., Fujiwara T and Gonza´lez E. 2012. VvBOR1, the grapevine ortholog of AtBOR1, encodes an efflux boron transporter that is differentially expressed throughout reproductive development of Vitis vinifera L. Plant Cell Physiology, 53(2): 485–494
17- Provenzano M.R., El Bilali H., Simeone V., Baser N., Mondelli D and Cesari G. 2010. Copper contents in grapes and wines from a Mediterranean organic vineyard. Food Chemistry, 122: 1338–1343.
18- Ruhl E. H. 2000. Effect of rootstocks and K+ supply on pH and acidity of grape juice. Acta Horticulturea, 512:31-37.
19- Singh SH. 2006. Grapevine Nutrition Literature Review. Cooperative Research Centre for Viticulture (CRCV), Pp. 50.
20- Taheri M., Doulati Baneh J and Malakouti M.J. 2003. Nutrient level of grapes in West Azarbaijan vineyards in Iran. Proceedings of the first national symposium on dried fruit/nut. Tabriz, Iran. 411-422.
21- Vercesi A. 1987. Gli assorbimenti radicali della vite: meccanismi e fattori influenti. Vignevini, 4:47-55.
22- Wolpert J. A., Smart D. R and Anderson M. 2005. Lower petiole potassium concentration at bloom in rootstocks with Vitis berlandieri genetic backgrounds. American Journal of Enology and Viticulture, 2:163-169. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 711 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 661 |