تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,307,556 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,540,927 |
بررسی اثر مقایسه ای مکمل نانو مولتی ویتامین، بر عملکرد، برخی فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی جوجههایگوشتی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 25، فروردین 1395، صفحه 96-107 اصل مقاله (761.64 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی- تغذیه طیور | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v8i1.22817 | ||
نویسندگان | ||
احسان شیخ سامانی* 1؛ احمد حسن آبادی2؛ ابوالقاسم گلیان3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه جهت بررسی اثر مقایسه ای مکمل نانو مولتی ویتامین، بر عملکرد، برخی فراسنجههای خونی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی سویه راس 308، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار، 5 تکرار و 12 قطعه در هر تکرار، در سن 1 تا 45 روزگی انجام شد. تیمارهای 1، 2 و 3 به ترتیب شامل جیره پایه + محلول نانو مولتی ویتامین در سطح 50، 100 و 150 درصد توصیه کارخانه سازنده؛ تیمارهای 4، 5 و 6 به ترتیب تشکیل شده از جیره پایه + پیش مخلوط ویتامینی متداول، دارای سطوح ویتامینی معادل با تیمار یک، دو و سه؛ تیمارهای 7، 8 و 9 به ترتیب تشکیل شده از جیره پایه + پیش مخلوط ویتامینی متداول، معادل با 50، 100 و 150 درصد سطوح ویتامینی توصیه شده توسط کاتالوگ سویه راس و تیمار 10 تشکیل شده از جیره پایه فاقد پیش مخلوط ویتامینی بودند. نتایج نشان داد نسبت به سایر تیمارها به طور معنی داری در سن 10 روزگی میانگین وزن بدن و افزایش وزن روزانه تیمارهای 3 و 2 افزایش و ضریب تبدیل خوراک تیمار 3 کاهش یافت اما در سن 24 و 45 روزگی تفاوت معنی داری بین تیمارهای دارای مکمل ویتامینی مشاهده نشد. در تست SRBC اختلاف معنیداری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. در تست CBH در 24 ساعت پس از تزریق، پاسخ ایمنی سلولی تیمار 10، نسبت به تیمار 3، به طور معنیداری کاهش یافت و تیمار 10 سبب کاهش معنی دار سطح تری گلیسرید سرم خون و وزن نسبی سینه و افزایش معنی دار وزن نسبی بال و طول نسبی روده کوچک گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پاسخ ایمنی؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد؛ فراسنجههای خونی؛ نانومولتیویتامین | ||
مراجع | ||
1- Abradaran, H., and F. Hoseini. 1991. Applied Immunology. 2 th ed. Razavi cultural foundation press, p: 34. (In Persian).
2- Ahn, D. J. 2008. Nanovitamin synthesis. Edwards Angell Polmer & Dodge Publication, 2010/0055187A1.
3- Ahn, D. J. 2008. Nutrition delivery capsules for functional foods. Edwards Angell Polmer & Dodge Publication, 2010/0055298A2.
4- Alahyari-Shahrasb, M., H. Moravej., and M. Shivazad. 2012. Effect of different levels of vitamin premix during finisher period on broiler on performance and immunocompetence in battery cage and floor systems. Cuban Journal of Agricultural Science, 46(3): 12-14.
5- Corrier, D. E. 1990. Comparison of phytohemagglutinin-induced cutaneous hypersensitivity reactions in the interdigital skin of broiler and layer chicks. Avian Disease, 34:369–373.
6- ElKinawy, O. S., S. Petersen., and J. Ulrich. 2012. Technological aspects of nanoemulsion formation of low‐fat foods enriched with vitamin E by high‐pressure homogenization. Chemical Engineering & Technology, 35(5): 937-940.
7- Huang, Q., H. Yu., and Q. Ru. 2010. Bioavailability and delivery of nutraceuticals using nanotechnology. Journal of food science, 75(1): 50-57.
8- Kidd, M. 2005. Relationship between the nutritional requirements and the immune system in poultry. Simposio internacional sobre exigencies nutricionais de aves e suinos, 2: 29-31.
9- Klasing, K. 2007. Nutrition and the immune system. British poultry science, 48(5): 18-53.
10- Mc-Dowell, L. R. 2008. Vitamins in animal and human nutrition, Wiley-Blackwell, 2: 1-20.
11- National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, D.C.
12- Omara, I., A. Chwalibog., and E. Sawosz. 2009. Application of nanoparticles of noble metals in animal science. Department of Basic Animal and Veterinary Sciences, University of Copenhagen.
13- Ross Nutrition Supplement manual. 2007.
14- Sanguansri, L., C. Oliver., and F. Leal‐Calderon. 2009. Nanoemulsion Technology for Delivery of Nutraceuticals and Functional‐Food Ingredients. Bio-Nanotechnology: A Revolution in Food, Biomedical and Health Sciences: 667-696.
15- Van Heugten, E., and J. W. Spears. 1997. Immune response and growth of stressed weaning pigs fed diets supplemented with organic or inorganic forms of chromium. Journal of Animal Science, 75: 409–416.
16- Yasar, S. 2003. Performance, gut size and ileal digesta viscosity of broiler chickens fed with whole wheat added diet and the diets with different wheat particle sizes. International Journal of Poultry Science, 2(1): 75-82.
17- Yanjing, Y., and d. Huang. 2010. Food Nanoemulsion System. Department of Chemistry, National, University of Singapore.
18- Zhang, W. j., W. q. Ouyang., S. Hu., W. Liu., and J. Wang. 2010. Natural Science Ed. Effects of composite vitamin nanoemulsion on growth performance and immunity in broilers. Journal of Northwest A & F University, 6: 013.
19- Zhao, J. P., J. L. Chen., G. P. Zhao., M. Q. Zheng., R. R. Jiang., and J. Wen. 2009. Live performance, carcass composition, and blood metabolite responses to dietary nutrient density in two distinct broiler breeds of male chickens. Poultry Science, 88: 2575–2584. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 513 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 378 |