تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,537 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,332,285 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,566,225 |
بررسی مورفولوژیکی، فنولوژیکی و تغییرات صفات کمی و کیفی میوه طی دورههای رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 3، دوره 30، شماره 1، اردیبهشت 1395، صفحه 49-58 اصل مقاله (1.65 M) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v30i1.30739 | ||
نویسندگان | ||
حامد دولتی بانه* 1؛ نرجس خاتون عابدی2؛ تورج جدیدی3 | ||
1مرکز تحقیقات کشاورزی ارومیه | ||
2جهاد کشاورزی خلخال | ||
3مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی، ارومیه | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی ویژگی های گیاه شناسی، جوانهزنی گرده و نوع گل، درجه روز لازم برای مراحل فنولوژیکی و مطالعه تغییرات صفات کمی و کیفی در مراحل رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم در سال 1390 انجام گرفت. میزان جوانه زنی دانه های گرده روی محیط کشت مایع و جامد تست شدند. مجموع درجه روز برای هر یک از مراحل فنولوژیکی با استفاده از داده های جمع آوری شده از نزدیک ترین ایستگاه هواشناسی و همچنین تغییرات میزان مواد جامد محلول، اسید تارتاریک، اسیدیته، وزن و قطر بذر و حبه در طی رشد میوه مطالعه شدند. نتایج نشان داد که گرده های رقم قزلاوزوم در هیچ کدام از محیط های کشت اعم از مایع و جامد جوانه نزدند. با توجه به واژگون بودن پرچم ها و عدم جوانه زنی گرده ها انگور رقم قزلاوزوم ارومیه نر عقیم (ماده فیزیولوژیک) می باشد. این رقم از زمان باز شدن جوانه ها تا رسیدن میوه به مجموع حرارتی 1483 درجه روز (بالای 10درجه سانتیگراد) نیاز دارد. روند تغییرات اسیدهای قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول عکس هم بودند بطوریکه با گذشت زمان و توسعه حبه ها میزان اسید کاهش و قند افزایش یافت. روند تغییرات وزن و قطر حبه به صورت منحنی سیگموئید مضاعف بود. در فاز اول وزن و قطر حبه به سرعت افزایش یافت و حدود 60 روز به طول انجامید. در فاز دوم یا فاز تاخیری تغییرات قطر و وزن حبه ها بسیار کند بود درحالیکه وزن بذر در این مرحله به حداکثر رسید. این فاز به مدت 25 روز طول کشید. بعد از این مرحله فاز سوم شروع شد که با دگرفامی همراه بود، مقدار قند افزایش و اسید میوه نیز تا حدودی کاهش داشت. در این مرحله قطر و وزن حبه ها به حداکثر خود رسیدند. | ||
کلیدواژهها | ||
بذر؛ دانه گرده؛ درجه روز؛ ماده فیزیولوژیک | ||
مراجع | ||
1- Alizadeh A. 2003. Collection and preliminary identification of local grapevine cultivars of West Azarbaijan, Seed and Plant, 20(1): 1-21.
2- Arteca R.N. 1996. Plant growth substances principles and application, Andrea Meyer, em DABSH inc.pp.332.
3- Cantina C.M., Fidelibus M.W. and Crisosto C.H. 2007. Application of abscisic acid (ABA) at veraison advanced red color development and quality of Crimson seedless grapes. Jornal of Postharvest Biology and Tecnology, 46: 237-241.
4- Castelli S., Gemmiti A., Pisani P.L., and Barnato F.1987. Some abservations on clectogamy in the grapevine (Vitis vinifera L.), Viticulture and Enology Abestract, 26(3): 62.
5- Chaves M.M., Santos T.P., Souza C.R., Ortun M.F., Rodrigues M.L., Lopes C.M., Maroco J.P., and Pereira J.S. 2007. Deficit irrigation in grapevine improves water-use efficiency while controlling vigour and production quality, Annual Applied Biology, 150: 237–252.
6- Chkhartishvili N., Vashakidze L., Gurasashvili V. and Maghradze D. 2006. Type of pollination and indices of fruit set of some Georgian grapevine varieties, Vitis, 45(4): 153-156.
7- Coombe B.G., and McCarthy M.G. 2000. Dynamics of grape berry growth and physiology of ripening, Australian Journal of Grape and Wine Research, 6: 131-135.
8- Doulati Baneh H., and Mohammadi S.A. 2009. Genetic diversity assessment of West Azerbaijan grape cultivars by AFLP marker, Pajouhesh & Sazandegi, 3: 35-42
9- Fillion L., Ageorges A., Picaud S., Coutos-Thevenot P., Lemoine R., Romieu C. and Delrot S. 1999. Cloning and expression of a hexose transporter gene ex-pressed during the ripening of grape berry, Plant Physiology, 120: 1083-1093.
10- Galet P. 1998.CepagesetVignobles de France, Tome 1. Les VignesAmericaines, 2nd ed. Imprimerie Charles Dehan, Montpellier, France.
11- Jalili Marandi R. 2004. Small fruits (Grape, Strawberry, Kiwi fruit, Raspberry, Goosbery, Currant and Cornelianberry). West azarbaijan Jahad e Daneshgahi, Ourmi, Iran.
12- Janick J., and James N., Moore.1996. Fruit breeding, Vol. II: Vine and small fruit crops, John Wiley and Sons, 471 p.
13- Jones G.V., and Davis R.E. 2000. Climate Influences on Grapevine Phenology, Grape Composition, and Wine Production and Quality for Bordeaux, France, American Journal of Enology and Viticulture, 51(2): 249-261.
14- Karami M. J. 1994. Identification of grape cultivars of Kurdistan province, Msc thesise. University of Tabriz.
15- Kelen M., and Demirtas I. 2004. Pollen viability, germination capability and Pollen production level of grape varieties (Vitis vinifera L.),Vitis, 32: 265-272.
16- Korkutal L., Bahar E., and Gökhan Ö. 2008. The Characteristics of Substances Regulating Growth and Development of Plants and the Utilization of Gibberellic Acid (GA3) in Viticulture, World Journal of Agricultural Sciences, 4 (3): 321-325.
17- Lombardo G., Cargnello G., Bassi M., Gerola F.M., and Carraro L. 1978. Pollen ultra structure in different vine cultivars with low productivity, Vitis, 17: 221-228.
18- Malheiro A.C., Campos R., Fraga H., Eiras-Dias J., Silvestre J., and Santos J.A. 2013. Temperature influence on grapevine phenology in the Lisbon winemaking region, EMS Annual Meeting Abstracts, 10: 341-350.
19- Ollat N., and Gaudillere J.P., 1996. Investigation of assimilate import mechanisms in berries of Vitis vinifera var. “Cabernet Sauvignon”, Acta Horticulturae, 427: 141-149.
20- Possner DRE and Kliewer WM. 1985. The localization of acids, sugars, potassium and calcium in developing grape berries, Vitis, 24: 229-240.
21- Rahemi M. 1994. Postharvest, An introduction to the physiology and handling of fruit and vegetables, Shiraz university press.
22- Roby G., Harbertson J.F., Adams D.A., and Matthews M.A. 2004. Berry size and vine water deficits as factors in winegrape composition: Anthocyanins and tannins, Australian Journal of Grape and Wine Research, 10:100-107.
23- Sarafi Y., and Bahmani A. 2011. Pollen germination, tube growth and longevity in some cultivars of Vitis vinifera L, African Jornal of Microbiology Reserch, 5(9):1102-1107.
24- Shaul P. 1986. Handbook of fruit set and development. By, CRC, press.Inc. 568pp.
25- Szabo Z. 2003. Grapes (Vitis vinifera L.). In:”Florl biology, pollination and fertilization in temperate zone fruit species and grape “, Akademiai Kiado, Budapest.pp. 783-820.
26- Winkler A.J., Cook J.A., Kliwer W.M., and lider L.A. 1974. General viticulture. University of California Berkeley, LosAngles, 710 pp.
27- Zhang X.Y., Wang X.L., Wang X.F., Xia GH., Pan Q.H., Fan R.C., Wu F.Q., Yu X.C., and Zhang D.P. 2006. A shift of phloem unloading from symplasmic to apoplasmic pathway is involved in developmental onset of ripening in grape berry, Plant Physiology, 142: 220-232. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 660 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 691 |