تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,493 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,277,711 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,509,594 |
خصوصیات رئولوژیکی عصاره شیرینبیان | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 12، دوره 12، شماره 1 - شماره پیاپی 37، فروردین و اردیبهشت 1395، صفحه 193-200 اصل مقاله (773.44 K) | ||
نوع مقاله: کوتاه پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1395i1.37539 | ||
نویسندگان | ||
حجت کاراژیان* 1؛ احسان حسینی بای2؛ حبیب الله میرزایی | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود | ||
چکیده | ||
شیرینبیان یکی از مهمترین گیاهان دارویی و صنعتی است که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. ریشه شیرینبیان ترکیبات متنوعی دارد. عصاره آبی ریشه شیرینبیان بهدلیل خواص فیزیکی عملکردیاش کاربردهای متنوعی در داروسازی و صنایع غذایی پیدا کرده است. رفتار رئولوژیکی عصاره شیرینبیان و مطالعه اثر درجه حرارت و مواد جامد محلول بر ویسکوزیته عصاره در محدوده دمایی 70-10 درجه سانتیگراد و غلظت 50-5 درصد با استفاده از دستگاه ویسکومتر بروکفیلد بررسی شد. نتایج، رابطه خطی تنش برشی-سرعت برشی را در غلظتهای مختلف و دماهای موردمطالعه نشان داد که بیانگر نیوتنی بودن سیال بود. همچنین کاهش ویسکوزیته در اثر افزایش دما در نمونهها مشاهده شد و همچنین افزایش درصد غلظت نمونهها موجب افزایش ویسکوزیته شد. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره شیرینبیان؛ خواص رئولوژیکی؛ سیال نیوتنی؛ غلظت؛ دما | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 340 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 241 |