تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,930 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,809,223 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,108,723 |
مدلسازی رهایش ترکیبات مؤثرهی نانوریزپوشانی شدهی زعفران از فاز داخلی امولسیون دوگانه آب در روغن در آب | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 16، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 38، خرداد و تیر 1395، صفحه 308-317 اصل مقاله (621.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1395i2.39782 | ||
نویسندگان | ||
افشین فریدی اسفنجانی* ؛ سید مهدی جعفری؛ الهام اسدپور؛ حبیب الله میرزایی | ||
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی سینتیک رهایش پیکروکروسین، کروسین و سافرانال نانوریزپوشانیشده در فاز آبی داخلی امولسیون دوگانه آب در روغن در آب (W/O/W) به فاز آبی بیرونی آن بود. ترکیبات مؤثرهی زعفران بهروش غرقابی استخراج و وارد امولسیون دوگانه گردیدند. برای این منظور، ابتدا میکروامولسیون عصارهی زعفران در روغن بهروش میکروامولسیون تشکیل و سپس این سامانه در فاز آبی شامل پروتئین آبپنیر و مالتودکسترین بهصورت تک لایه و پروتئین آبپنیر-پکتین و مالتودکسترین بهصورت دولایه دوباره امولسیونه شد. بهمنظور بررسی سینتیک رهایش ترکیبات مؤثرهی زعفران به فاز آبی بیرونی امولسیون دوگانه، ابتدا مدلهای تجربی درجه صفر، درجه اول، هیگوچی و هیکسون-کراول در نظر گرفته شدند. با بررسی دادههای آزمایشگاهی مشاهده شد که امولسیون دوگانه پایدارشده با کنسانتره پروتئین آبپنیر و پکتین دارای بیشترین گرانروی و کمترین درصد رهایش پیکروکروسین، کروسین و سافرانال در طی 22 روز نگهداری بود. در مورد رهایش کروسین، بهترین مدل مربوط به مدل مرتبه اول و در مورد رهایش پیکروکروسین و سافرانال بهترین مدل مربوط به مدل مرتبه صفر بود. مبنای مقایسه مدلهای بررسیشده، ضریب برازش (R2)، مربعات خطا (SSE) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) بود. | ||
کلیدواژهها | ||
رهایش؛ نانوریزپوشانی؛ امولسیون دوگانه آب در روغن در آب؛ زعفران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 330 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 196 |