تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,846 |
تعداد مقالات | 19,523 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,315,735 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,546,410 |
بررسی ویژگیهای رئولوژیکی و حسی موس شکلاتی حاوی سدیم کازئینات و ژلاتین | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 17، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 38، خرداد و تیر 1395، صفحه 330-339 اصل مقاله (587.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1395i2.30963 | ||
نویسندگان | ||
سعید میرعرب رضی* 1؛ محبت محبی2؛ محمدحسین حدادخداپرست2؛ آرش کوچکی2 | ||
1دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر مقادیر مختلف ژلاتین (1، 2 و 3 گرم) و سدیم کازئینات (1، 2 و 3 گرم) بر ویژگیهای حسی و رئولوژیکی نمونههای موس شکلات بررسی شد. همچنین از روش تجزیه به مؤلفههای اصلی جهت تعیین روابط پارامترهای حسی و بهدست آوردن مؤلفههای اصلی استفاده گردید. مشاهدات نشان داد نمونه موس شکلات حاوی دو گرم ژلاتین و سه گرم سدیم کازئینات بهترین ویژگیهای حسی را داشت. نتایج حاصل از برازش داده نشان داد که مدل پاورلا با داشتن R2 بالا (99/0R2>) و RMSE پایین بهترین مدل جهت توصیف رفتار جریان میباشد. ضریب قوام در نمونهای از موس شکلات که سه گرم ژلاتین و سه گرم سدیم کازئینات را دارا بود، بیشتر بود. دانسیته نیز با افزایش مقدار پروتئین و کاهش مقدار ژلاتین، کاهش یافت. همچنین با استفاده از روش تجزیه به مؤلفههای اصلی مشخص شد پذیرش کلی نمونهها همبستگی بالایی با نرمی، پوشش دهانی و ژلهای بودن داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
موس شکلاتی؛ پروتئین؛ PCA | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 577 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 362 |