تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,777 |
تعداد مقالات | 18,924 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,755,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,024,812 |
ارزیابی خواص فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی کیتوزان حاوی اسانس صمغ بنه | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 34، دوره 13، شماره 4 - شماره پیاپی 46، مهر و آبان 1396، صفحه 584-593 اصل مقاله (667.43 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1395i0.50541 | ||
نویسندگان | ||
وحید علی زاده؛ حسن برزگر ![]() ![]() ![]() | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان. | ||
چکیده | ||
استفاده از فیلمهای ضدمیکروب روشی موثر برای کنترل عوامل بیماریزا و بهبود کیفیت مواد غذایی است. در این تحقیق، فیلمهای خوراکی کیتوزان حاوی اسانس صمغ بنه واریته کردیکا در غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد (حجمی/ حجمی)، تولید شده و خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی آنها مورد بررسی قرار گرفت. در غلظت 2 درصد اسانس فیلمهای کیتوزان، کمترین میزان استحکامکششی (23/13 مگاپاسکال) و حلالیت در آب (15/16 درصد) و بیشترین میزان نفوذپذیری نسبت به بخار آب ( g/m.s.Pa10-10×73/1)، تغییرات کلی رنگ (75/26) و کرنش تا نقطه پاره شدن (37/59 درصد) را نشان دادند. اثر مهارکنندگی فیلمها بر روی باکتریهای گرم مثبت بیش از باکتریهای گرم منفی بود. در میان باکتریهای مورد مطالعه، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفیموریوم به ترتیب حساسترین و مقاومترین میکروارگانیسمها در برابر اسانس صمغ بنه بودند. همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی موید نتایج بهدست آمده در این تحقیق بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس صمغ بنه بهعنوان یک ماده ضدمیکروب طبیعی، پتانسیل بالایی برای تولید فیلمهای ضدمیکروب دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیتوزان؛ اسانس صمغ بنه؛ فعالیت ضدمیکروبی؛ ریزساختار | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 402 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 306 |