تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,776 |
تعداد مقالات | 18,924 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,748,444 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,012,505 |
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتیاکسیدانتی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritiana) | ||
علوم باغبانی | ||
مقاله 6، دوره 32، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 327-334 اصل مقاله (304.4 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhorts4.v32i2.69082 | ||
نویسنده | ||
شاداب فرامرزی ![]() | ||
دانشگاه هرمزگان | ||
چکیده | ||
کنار هندی با نام علمی Ziziphus mauritiana گیاهی از خانواده عنابسانان (Rhamnaceae) است که دارای خاصیت ضدسرطان، ضدالتهاب، ضددیابت، ضدچاقی و خاصیت آنتیاکسیدانتی میباشد. این تحقیق به منظور بررسی پارامترهای فیزیک وشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانتی 11 ژنوتیپ کنار هندی موجود در کلکسیون شماره 1 ایستگاه تحقیقات کشاورزی میناب در استان هرمزگان، شامل متوسط وزن میوه، طول و قطر میوه، طول و قطر هسته، سفتی، مواد جامد محلول ((TSS، میزان فنل کل (TPC) و ظرفیت آنتی اکسیدانتی انجام شد. نتایج نشان داد متوسط وزن میوه بین 57/10 و 66/23 گرم بود. بیشترین مقدار نسبت طول به قطر هسته در رقم Z11با مقدار 76/5 دیده شد. مقدار پارامتر سفتی در ژنوتیپ Z2 بیشتر بود (68/6 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع). میزان TSS در ژنوتیپهای Z6 و Z9 بیشترین مقدار را داشت (به ترتیب 69/20 و 01/20 درجه بریکس). مقدار TPC استخراج شده با حلال اتیل استات، به ترتیب در ژنوتیپ های Z11 و Z2 به ترتیب دارای بیشترین و کمترین مقدار (80 و 38 میلی گرم گالیک اسید در گرم وزن خشک میوه) بود. مقدار TPC عصاره آبی، نتایج مشابهی نداشت. بیشترین مقدار TPC در ژنوتیپ Z10 مشاهده شد. میزان جذب ABTS˚ در عصاره حاصل از حلال اتیل استات در ارقام مختلف، متفاوت بود. بیشترین میزان جذب در غلظت 40 میکروگرم عصاره در ژنوتیپهای Z7 و Z11 مشاهده شد. کمترین قدرت مهار کنندگی % 50 رادیکال ABTS(IC50) در ژنوتیپ Z8 مشاهده شد. بیشترین مقدار IC50 از عصاره آبی مربوط به ژنوتیپ Z6 و در حلال اتیل استات مربوط به ژنوتیپ Z8 بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کنار هندی؛ فنل کل؛ فعالیت آنتی اکسیدانت؛ رادیکال ABTS؛ TSS | ||
مراجع | ||
1- Abbasi S. Malekzadeh Shafarui, S. Ghous K. and Shahriari F. 2012. Genetic variation of Iranian jujube ecotypes (Ziziphus spp.) using RAPD molecular marker. Iranian Journal of Agricultural Research. 10: 583-590 (In Persian).
2- Ahmad I. Nafees M. Ashraf I. Al-Khayri J.M. Yousaf M.M., Ahmad B. and Qureshi R. 2016. Fruit morphological attributes to assess genetic diversity in jujube (Ziziphus mauritiana L.) germplasm of Bahawalpur. Pure and Applied Biology, 5(4): 1.
3- Gündüz K. and Saraçoğlu O. 2014. Changes in chemical composition, total phenolic content and antioxidant activities of jujube (Ziziphus jujuba Mill.) fruits at different maturation stages. Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus, 13(2): 187-195.
4- Koley T.K. Kaur C. Nagal S. Walia S. and Jaggi S. 2016. Antioxidant activity and phenolic content in genotypes of Indian jujube (Zizyphus mauritiana Lamk.). Arabian Journal of Chemistry, 9: S1044-S1052.
5- Mishra T. Khullar M. and Bhatia A. 2010. Anticancer potential of aqueous ethanol seed extract of Ziziphus mauritiana against cancer cell lines and Ehrlich ascites carcinoma. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2011.
6- Mighani H. Ghasemnejad M. and Hashempour A. 2017. Investigation of physicochemical characteristics and antioxidant compounds of various Hindi-related genotypes of Hormozgan province. Beh Zeraei agricultural Journal, 18: 965-975 (In Persian).
7-San A.M.M. Thongpraditchote S. Sithisarn P. and Gritsanapan W. 2013. Total phenolics and total flavonoids contents and hypnotic effect in mice of Ziziphus mauritiana Lam. seed extract. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2013.
8- Muchuweti M. Zenda G. Ndhlala A.R. and Kasiyamhuru A. 2005. Sugars, organic acid and phenolic compounds of Ziziphus mauritiana fruit. European Food Research and Technology, 221(3-4): 570-574.
9- Pacifico S. Piccolella S. Galasso S. Fiorentino A. Kretschmer N. Pan S. P. ... & Monaco P. (2016). Influence of harvest season on chemical composition and bioactivity of wild rue plant hydroalcoholic extracts. Food and Chemical Toxicology, 90: 102-111.
10- Rahman S. 2012. Antioxidant, analgesic, cytotoxic and antidiarrheal activities of ethanolic Zizyphus mauritiana bark extract. Oriental Pharmacy and Experimental Medicine, 12(1): 67-73.
11- Rastegar S. and Hasanzadeh KhanKahdani H. 2015. Evaluation of Quantitative and Qualitative Characteristics of Fruit of 11 Indian jujube Genotypes (Ziziphus mauritiana) in Hormozgan Province. Plant Production, 38: 105-111 (In Persian).
12- Razi M.F. Anwar R. Basra S. M.A. Khan M.M. and Khan I.A. 2013. Morphological characterization of leaves and fruit of jujube (Ziziphus mauritiana Lamk.) germplasm in Faisalabad, Pakistan. Pakistan Journal of Agricultural Sciences, 50(2): 211-216.
13- Saeedi K. Shah Hoseini R. Tavakoli Neko H. and Saadat Jou B. 2016. Evaluation of some phytochemical, morphological, and mineral elements of different populations of medicinal plant Jujube (Ziziphus jujube Mill.). Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 32: 245-255 (In Persian).
14- Saran P.L. Godara A.K. and Dalal R.P. 2007. Biodiversity among indian jujube (Ziziphus mauritiana Lamk.) Genotypes for powdery mildew and other traits. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 35(2): 15.
15- San A.M.M. Thongpraditchote S. Sithisarn P. and Gritsanapan W. 2013. Total phenolics and total flavonoids contents and hypnotic effect in mice of Ziziphus mauritiana Lam. seed extract. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
16- Zhao H. X. Zhang H.S. and Yang S.F. 2014. Phenolic compounds and its antioxidant activities in ethanolic extracts from seven cultivars of Chinese jujube. Food Science and Human Wellness, 3(3), 183-190. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 597 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 422 |