تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,796 |
تعداد مقالات | 19,092 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,355,551 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,689,144 |
تاثیر استفاده از مکملهای پروبیوتیکی و پریبیوتیکی بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی و رشد اسکلتی برههای نر بلوچی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقاله 1، دوره 12، شماره 4 - شماره پیاپی 44، دی 1399، صفحه 411-422 اصل مقاله (469.17 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی - تغذیه نشخوارکنندگان | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.v12i4.75166 | ||
نویسندگان | ||
مسعود دیدارخواه* 1؛ موسی وطن دوست2 | ||
1آموزشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | ||
2استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
اثر مصرف مکملهای پروبیوتیکی و پریبیوتیکی بر عملکرد، فراسنجههای خونی و اسیدهای چرب فرار شکمبه با استفاده از 40 راس بره نر بلوچی با میانگین سنی 12 تا 14 ماهه و وزن اولیه 5/1 ± 30 کیلوگرم در قالب طرح کاملا" تصادفی با چهار تیمار و 10 تکرار به مدت 90 روز مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (جیره پایه)، گروه پروبیوتیک (جیره پایه + 5/0گرم پروبیوتیک به ازای هر راس در روز)، گروه پری بیوتیک (جیره پایه + دو گرم پریبیوتیک به ازای هر راس در روز) و گروه سین بیوتیک (جیره پایه + 5/0 گرم پروبیوتیک + دو گرم پریبیوتیک به ازای هر راس در روز) بود. مقدار خوراک مصرفی هر دام بصورت روزانه و افزایش وزن در کل دوره محاسبه و ثبت شد. به منظور تعیین غلظت برخی از فراسنجههای خونی، در هفته پایانی از سیاهرگ گردنی وداج خونگیری به عمل آمد. نمونهگیری از مایع شکمبه چهار ساعت پس از خوراکدهی صبحگاهی با استفاده از سوند مری در روز نودم آزمایش انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف پروبیوتیک اثر معنیداری بر فاکتورهای عملکردی برههای نر بلوچی شامل وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و بازده غذایی نداشت. غلظت گلوکز پلاسما با افزایش مقدار پروبیوتیک در جیرهها افزایش پیدا کرد و اختلاف معنیداری (05/0P<) با گروه شاهد داشت، اما این اختلاف بین جیرههای دارای مکمل پروبیوتیک و جیره دارای مکمل پریبیوتیک معنیدار نبود. غلظت استات و پروپیونات شکمبهای گوسفندانی که مکمل پروبیوتیک و مکمل پریبیوتیک مصرف کرده بودند، نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (05/0P<). در این تحقیق با توجه به اسیدهای چرب فرار تولید شده، مصرف مکملهای پروبیوتیکی و پریبیوتیکی باعث بهبود تخمیر شکمبهای شد، ولی اثر معنیداری بر عملکرد و شاخصهای رشد اسکلتی در برههای نر بلوچی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
بره نر بلوچی؛ پروبیوتیک؛ پریبیوتیک؛ سینبیوتیک؛ فراسنجههای خونی | ||
مراجع | ||
1-Abe, F., N. Ishibashi and S. Shimamura. 1995. Effect of administration of bifidobacteria and lactic acid bacteria to newborn calves and piglets. Journal of Dairy Science, 78: 2838-2846. 2-Afshar Mazandaran, N. V., and A. Rajab. 2002. Probiotics and their application in feeding livestock and poultry. Nourbakhsh Publication. (In Persian). 3-Alipour, M., A. Azarfar., A. Kiani., and M. Khaladi .2017. Effect of adding monensin with and without metaphyses on rumen fermentation parameters and fatty acid pattern of fattening lambs of Farahani. Iranian Animal Science, 48 (1): 99-89. (In Persian). 4-Dehority, B. A. 1993. Laboratory manual for classification and morphology of rumen ciliate protozoa. CRC Press, Boca Raton, FL., ISBN: 0849348757, pp: 120. 5-Deka, R. S. 2009. Effect of probiotic Biobloom as growth promoter in kids. Indian Veterinary, 86(11): 1192-1193. 6-El-Hassan, S. M., C. J. New bold, and I. E. Edwards. 1996. Effect of yeast culture on rumen fermentation, microbial protein flow the rumen and live weight gain in bulls given high concentrate diets. Animal Production Science, 62:43-48. 7-Enjalbert, F., J. E. Garrett, R. Moncoulon, C. Bajourthe, and P. Chicoteau. 1999. Effects of yeast culture (saccharomyces cerevisiae) on ruminal digestion in non-lactating dairy cows. Animal Feed Science and Technology, 183: 140–151. 8-Firouznia, H. 2013. Effect of Saccharomyces cerevisiae on the production, composition of milk and blood parameters in Holstein lactating cows. Master thesis. Faculty of Agriculture, Tabriz University. (In Persian). 9-Fox, S. 1988. Probiotics: intestinal inoculants for production animals. Veterinary medicine, 45(8): p. 28-69. 10-Frizzo, L. S., M. V. Zbruna., L. P. Sotoa., and M. L. Signorinibb. 2011. Effects of probiotics on growth performance in young calves: a meta-analysis of randomized controlled trials. Animal Feed Science and Technology, 169: 147–156. 11-Fujiwara, K., M., Yamazaki., H. Abe., K. Nakashima., Y. Yakabe., M. Otsuka., Y. Ohbayashi., Y. Kato., K. Namai., A. Toyoda., Y. Miyaguchi., and Y. Nakamura. 2009. Effect of Bacillus subtilis var. natto fermented soybean on growth performance, microbial activity in the caeca and cytokine gene expression of domestic meat type chickens. The Journal of Poultry Science, 46:116–122. 12-Girard, I. D. 1995. Stimulation of ruminal bacteria by difference fractions derived from culture of Saccharomyces cerevisiae strain 1026. Journal of Animal Science, 73: (Supp1.1): 264 (Abstr). 13-Hobson, P. N., and C. S. Stewart. 1997. The Rumen Microbial Ecosystem. Blackie Academics and Professional, Suffolk. UK, pp: 140-195. 14-Hood, S., and E. Zoitola. 1988. Effect of low pH on the ability of Lactobacillus acidophilus to survive and adhere to human intestinal cells. Journal of Food Science, 53(5): p. 1514-1520. 15-Hossein Abadi, M., M. Dehghan Banadaki., and A. Zali. 2013. Effect of adding probiotic bacteria in milk or initial feed on growth performance, health condition, blood and stomatal parameters of Holstein calves. Animal production research, 8: 69-57 (In Persian). 16-Krehbiel, C. R., S. R. Rust., G. Zhang., and S. E. Gilliland. 2003. Bacterial direct-fed microbials in ruminant diets: Performanceresponse and mode of action. Journal of Animal Science, 81: 120-132. 17-Lesmeister, K., A. Heinrichs, and M. Gabler. 2004. Effects of supplemental yeast (Saccharomyces cerevisiae) culture on rumen development, growth characteristics, and blood parameters in neonatal dairy calves. Journal of dairy science, 87(6): 1832-1839. 18-Morrison, S. J., S. Dawson., and A. F. Carson. 2010. The effects of mannan oligosaccharide and Streptococcus faecium addition to milk replacer on calf health and performance. Livestock Science, 131: 292-296. 19-Newman, K .1994. Mannan-oligosaccharides: Natural polymers with significant impact on the gastrointestinal microflora and the immune system. Biotechnolofrv in the Feed Industry-Proceedings of Alltech's Tenth Annual Symposium TP Lyons and KA Jacques (Eds) Nottingham University Press, Nottingham, UK. 28(15): 723-740. 20-Nikkhah, A., M. Dehghan-banadaki., and A. Zali. 2004. Effects of feeding yeast (Saccharomyces Cerevisiae) on productive performance of lactating Holstein dairy cows. Iranian Journal of Agriculture, 35: 53-60. (In Persian). 21-Nisbet, D. J., and S. A. Martin.1991. Effect of Saccharomyces cerevisiae culture on lactate utilization by the ruminal bacterium Selenomonas ruminantium. journal of Animal Science, 69: 4628-4633. 22-Nomoto, K. 2005. Prevention of infections by probiotics. Journal of Bioscience and Bioengineering, 100: 583–592. 23-Novak, K. N., E. Davis., C. A. Wehnes., D. R. Shields., J. A. Coalson., A. H. Smith., and T. G. Rehberger. 2012. Effect of supplementation with an electrolyte containing a Bacillus-based direct-fed microbial on immune development in dairy calves. Research in Veterinary Science, 92: 427–434. 24-Ozkaya, S. and Y. Bozkurt. 2008. The relationship of parameters of body measures and body weight by using digital image analysis in pre-slaughter cattle. Archiv Tierzucht, 51: 120-128 25-Parayad, A. S. 2004. Effect of Saccharomyces cerevisiae on digestibility and performance of dietary lambs containing bagasse in broiler chickens. Master's Thesis. Razi University of Kermanshah. 111-125. (In Persian). 26-Pieper, R., P. Janczyk., V. Urubschurov., U. Korn., B. Pieper., and W. B. Souffrant. 2009. Effect of a single oral administration of Lactobacillus plantarum DSMZ 8862/8866 before and at the time point of weaning on intestinal microbial communities in piglets. International Journal of Food Microbiology, 130: 227–232. 27-Piva, G., S. Belladonna, G. Fusconi and F. Sicoaldi. 1993. Effects of yeast on dairy cow performance, ruminal fermentation, blood composition and milk manufacturing properties. Journal of Dairy Science, 76:2717-2722. 28-Riddell, J. B., A. J. Gallegos., D. L. Harmon., and K. R. Mcleod .2010. Addition of a Bacillus based probiotic to the diet of pre ruminant calves: influence on growth, health, and blood parameters. Intern. Journal of Applied Research in Veterinary Medicine, 8: 78-85. 29-Saremi, B., A. A. Naserian, M. Bannayan, and F. Shahriary. 2004. Effect of yeast (Saccharomyces cerevisiae) on rumen bacterial population and performance of Holstein female calves. Agricultural Sciences and Technology, 18: 91-103. 30-SAS, Institute .2003. SAS user‘s Guide. Version 9.1 ed. SAS Institute Inc. 31- Cary, N. C., L. D. Satter., and L. L. Slyter. 1974. Effect of ammonia concentration on rumen microbial protein production in vitro. British Journal of Nutrition, 32:199–208. 32-Van Soest, P. J., J. B. Robertson., and B. A. Lewis. 1991. methods of ditary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74:3583. 33-Zhang, R., M. Zhou., Y. Tu., N. F. Zhang., K. D. Deng., T. Ma., and Q. Y. Diao. 2015. Effect of oral administration of probiotics on growth performance, apparent nutrient digestibility and stress-related indicators in Holstein calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 33–38. 34-Zhang, A.W., B. D. Lee., S. K. Lee., K. W. Lee., G. H An., K. B. Song., and C. H. Lee. 2005. Effects of yeast (Saccharomyces cerevisiae) cell componets on growth performance, meat quality, and lleal mucosa development of broiler chicks. Poultry Science, 84: 1015-1021. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 801 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 679 |