تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,488 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,258,528 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,487,072 |
برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گلابی رقم درگزی | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 16، دوره 15، شماره 1 - شماره پیاپی 55، فروردین و اردیبهشت 1398، صفحه 199-210 اصل مقاله (499.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.v1395i0.52584 | ||
نویسندگان | ||
مهساسادات رضوی؛ عبدالله گل محمدی* | ||
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گلابی رقـم درگزی بررسی شد. برای تعیین خواص مکانیکی از دستگاه آزمون جامع کشش فشار استفاده شد. آزمایشها در پنج سطح نیرویی مختلف (۴۰، ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ نیوتن) و بهصورت آزمون بارگذاری- بار برداری تحت سرعت ثابت mm/min 10 انجام شد. به ازای هر سطح نیرو سه تکرار درنظرگرفته شد. نتایج بررسی نشان داد که با افزایش نیروی بارگذاری، مقادیر انرژی بارگذاری، انرژی بار برداری، پسماند مکانیکی و اتلاف پسماند مکانیکی افزایش مییابد. همچنین، مشاهده شد با افزایش درجه کشسانی و شعاع انحناء نمونه در ناحیه بارگذاری، بهترتیب اتلاف پسماند مکانیکی و انرژی کرنشی کاهش مییابد. درجه کشسانی را میتوان بهعنوان شاخصی برای بیان میزان حساسیت میوه گلابی در نظر گرفت.نتایج مربوط به خواص فیزیکی نمونهها شامل؛ میانگین طول، قطر میانگین، جرم، حجـم،جرم مخصوص واقعی و حجمی، تخلخل و ضریب بستهبندی بهترتیب برابر با 162/84، mm 729/73، g 8742/188، cm3 4037/185، g/ cm3 01899/1 و g/ cm3 42759/0، 92009/57 و 42088/0 بهدست آمد. همچنین بیشترین و کمترین شعاع انحناء بهترتیب در جناح گونه و ساقه میوه با مقادیر 701/77 و mm 633/24 میباشند. | ||
کلیدواژهها | ||
بارگذاری- باربرداری؛ انرژی کرنشی؛ اتلاف پسماند مکانیکی؛ حالت ارتجاعی؛ درجه کشسانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 287 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 140 |