امیدبیگی، ر.، 1384، تولید و فرآوری گیاهان دارویی، انتشارات آستان قدس رضوی.
توحیدی، م.؛ قاسمی ورنامخواستی، م.؛ غفاری نیا، و.؛ محتسبی، س.س. و بنیادیان، م.، 1395، ساخت و توسعه یک سامانه ماشین بویایی در ترکیب با روشهای شناسایی الگو برای تشخیص تقلب فرمالین در شیر خام، مهندسی بیوسیستم ایران، دوره 47 ، شماره 4، ص 1-10.
حاجی نژاد، م.، محتسبی، س. س.، قاسمی ورنامخواستی، م. و آغباشلو، م.، 1396، تشخیص تقلب در نمونه عسل کنار با استفاده از یک سامانه ماشین بویایی، ماشینهای کشاورزی، جلد 7، شماره 2، ص 450-439.
سیدی، ع. و عابدینی، م.، 1390، شیمی عمومی با نگرش کاربردی جلد 2، ویرایش اول، چاپ هفتم.
طلوعی اشلقی، ع.؛ پورابراهیمی، ع.؛ ابراهیمی، م. و قاسم احمد، ل.، 1391، پیشبینی عود مجدد سرطان پستان به کمک سه تکنیک داده کاوی، بیماریهای پستان ایران، سال 5، شمارع 4، ص 23-34.
قاسمی ورنامخواستی، م.، 2011، طراحی و توسعه و پیادهسازی یک سیستم زبان الکترونیک بر پایه حسگرهای نیمههادی اکسید فلزی (MOS) در ترکیب با روشهای تجزیه و تحلیل تشخیص الگو برای بررسی تشخیص کیفیت و تغییرات آبجو، پایاننامه دکتری، دانشگاه تهران.
کیانی، س. و مینایی، س.، 1394، امکان سنجی استفاده از سامانههای هوشمند بر پایه ماشین بویایی و ماشین بینایی به منظور بررسی کیفیت و تعیین مواد موثر فرآوردههای گیاهان داروئی (مطالعه موردی زعفران)، همایش ملی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی.
Arshak, K.E., Moore, G. M., Lyons, J., Harris, S. & Clifford., 2004, A review of gas sensors employed in electronic nose applications, Sensor review, 24, 181-198.
Baldwin, E.A., Bai, J., Plotto, A. & Dea, S., 2011, Electronic Noses and Tongues: Applications for the Food and Pharmaceutical Industries, Sensors, 11(5), 4744-4766.
Banach, U., Tiebe, C. & Hubert, T, 2012, Multigas Sensors for the Quality Control of Spice Mixtures, Food Control, 26, 23-27.
Banerjee, D., Chowdhary, S., Chakraborty, S. & Bhattacharyya, R., 2017, Recent Advances in Detection of Food Adulteration. Academic Press, 145-160.
Bhattacharyya, N., Bandyopadhyay, R., Bhuyan, M., Tudu, B., Ghosh, D. & Jana, A., 2008, Electronic nose for black tea classification and correlation of measurements with “Tea Taster” marks, IEEE transactions on instrumentation and measurement, 57(7), 1313-1321.
Carmona, M., Martinez, J., Zalacain, A., Rodriguez-Mendez, M. L., de Saja, J. A. & Alonso, G. L., 2006, Analysis of saffron volatile fraction by TD-GC–MS and e-nose, European Food Research and Technology, 223, 96
Gliszczyńska-Świgło, A. & Chmielewski, J., 2017, Electronic nose as a tool for monitoring the authenticity of food, Food Analytical Methods, 10(6), 1800-1816.
Heidarbeigi, K., Mohtasebi, S.S., Foroughirad, A., Ghasemi-Varnamkhasti, M., Rafiee, S. & Rezaei, K, 2015, Detection of adulteration in saffron samples using electronic nose, International Journal of Food Properties, 18(7), 1391-1401.
Kiani, S., Minaei, S. & Ghasemi-Varnamkhasti., M., 2016a, Application of Electronic Nose Systems for Assessing Quality of Medicinal and Aromatic Plant Products: A review, Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants, 3(1), 1-9.
Kiani, S., Minaei, S. & Ghasemi-Varnamkhasti, M., 2016b, Portable Electronic Nose as an Expert System for Aroma-based Classification of Saffron, Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems, 156, 148-156.
Li, C.P., Heinemann, R. & Sherry., 2007, Neural network and Bayesian network fusion models to fuse electronic nose and surface acoustic wave sensor data for apple defect detection, Sensors and Actuators B: Chemical, 125, 301-310.
Li, Ch., Xu, F., Cao, Ch., Shang, M.Y., Zhang, C.Y., Yu, J., Liu, G.X., Wang, X. & Cai, SH.C., 2013, Comparative analysis of two species of Asari Radix et Rhizoma by electronic nose, headspace GC–MS and chemometrics, Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 85, 231-238.
Liu, H., Zeng, F.K., Wang, Q.H. & Wu, H. S., 2013, Studies on the chemical and flavor qualities of white pepper (Piper nigrum L.) derived from five new genotypes, European Food Research and Technology, 237(2), 245-251.
Lozano, J., Santos, J.P. & Horrillo, M.C., 2005, Classification of white wine aromas with an electronic nose, Talanta., 67, 610–616.
Mahmoudi, E, 2009, Electronic nose technology and its applications, Sensors & Transducers, 107, 17.
Patil, T.R. & Sherekar, S.S., 2013, Performance analysis of Naive Bayes and J48 classification algorithm for data classification, International Journal of Computer Science and Applications, 6(2), 256-261.
Pearce T.C., Gardner J.W., Friel S., Barlett P.N. & Blair., N., 2003, Electronic nose for monitoring the flavor of beers, Analyst, 118, 371–377.
Peter, K.V., (Ed.), 2012, Handbook of herbs and spices, Elsevier.
Sanaeifar, A., Mohtasebi, S.S., Ghasemi-Varnamkhasti, M., Ahmadi, H. & Lozano, J., 2014, Development and application of a new low cost electronic nose for the ripeness monitoring of banana using computational techniques (PCA, LDA, SIMCA, and SVM), Czech Journal of Food Sciences, 32(6), 538– 548.
Sanaeifar, A., Mohtasebi, S.S., Ghasemi-Varnamkhasti, M.. & Ahmadi, H., 2015b, Design, development and implementation of a metal oxide semiconductor (MOS) based machine olfaction system for monitoring of banana ripeness, .Journal of Agricultural Machinery, 5(1), 111-121.
Shafiqul Islam, A.K.M., Ismail, Z., Saad, B., Othman, A.R., Ahmad, M.N. & Shakaff, A.Y.Md., 2006, Correlation studies between electronic nose response and headspace volatiles of Eurycoma longifolia extracts, Sensors and Actuators B, 120, 245-251.
Tahri, K., Tiebe, C., El Bari, N., Hübert, T. & Bouchikhi, B., 2016, Geographical provenience differentiation and adulteration detection of cumin by means of electronic sensing systems and SPME-GC-MS in combination with different chemometric approaches, Analytical Methods, 8(42), 7638-7649.
Tudu, B., Kow, B., Bhattacharyya, N. & Bandyopadhyay, R., 2008, November, Comparison of multivariate normalization techniques as applied to electronic nose based pattern classification for black tea, In Sensing Technology, 2008. ICST 2008. 3rd International Conference on (pp. 254-258). IEEE.