تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,789,056 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,084,990 |
تأثیر کاربرد کودهای زیستی و شیمیایی فسفاتی و روی بر عملکرد و اجزاء عملکرد دو رقم لوبیا چیتی | ||
آب و خاک | ||
مقاله 9، دوره 29، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 176-187 اصل مقاله (267.57 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jsw.v0i0.28483 | ||
نویسندگان | ||
محمود محمدی* 1؛ محمدجعفر ملکوتی2؛ کاظم خاوازی3؛ فرهاد رجالی4؛ محمد حسین داوودی5 | ||
1مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد | ||
2تربیت مدرس | ||
3موسسه تحقیقات خاک و آب کشور | ||
4موسسه تحقیقات خاک کشور و آب | ||
5موسسه تحقیقات خاک و آب | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر کاربرد کودهای زیستی و شیمیایی فسفاتی و رویبر عملکرد، اجزاء عملکرد و غلظت عناصر غذایی لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.)، آزمایش مزرعهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای این آزمایش دو رقم لوبیا چیتی (تلاش و صدری)، چهار سطح فسفر (P0: شاهد،P1:مصرف سوپرفسفات تریپل بر اساس آزمون خاک، P2: مصرف کود زیستی فسفاتی و سوپر فسفات تریپل به میزان 50 درصد توصیه بر اساس آزمون خاک و P3: کود زیستی فسفاتی) و سه سطح روی (Zn0: شاهد،Zn1: مصرف 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی وZn2:کود زیستی روی) بود.کود زیستی فسفاتی شامل تلقیح قارچهای میکوریزی و باکتری ازتوباکتر و کود زیستی روی تلقیح با باکتریهای سودوموناس بود. نتایج نشان داد بین دو رقم، تفاوت معنیداریدر سطح یک درصد در عملکرد دانه، تعداد دانه در غلاف، وزن 100 دانه و غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم و روی در اندام هوائی وجود داشت. تیمار فسفر باعث ایجاد تفاوت معنیدار در سطح یک درصد در صفات مورد بررسی شد.تیمار روی بر صفات مطالعه شده به غیر از تعداد دانه در غلاف و غلظت منگنز تفاوت معنیدار ایجاد نمود. اثر متقابل تیمارهای فسفر و روی بر تعداد غلاف در بوته، وزن 100 دانه و میزان پتاسیم اختلاف معنیدار ایجاد ولی بر دیگر صفات مورد مطالعه تأثیر معنیدار نداشت. کودهای زیستی در این تحقیق با افزایش جذب فسفر و دیگر عناصر غذایی، باعث افزایش عملکرد و اجزاء عملکرد شدند. همچنین نتایج نشان داد با تلفیق مناسب کودهای زیستی فسفاتی و شیمیائی می توان 50 درصد در مصرف کودهای فسفاتی صرفهجوئی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
فسفر؛ روی؛ قارچ های میکوریزی؛ لوبیا (Phaseolus vulgaris L.)؛ حلکنندههای فسفر و روی نامحلول | ||
مراجع | ||
2- Abbas-Zadeh P., Savaghebi Gh., Asadi-Rahmani H., Rejali F., Farahbakhsh M., Motashre-Zade B., and Omidvari M. 2012. Effect of Psedumonas florecsense on increasing of solubility of Zinc compounds and improves its uptake in bean (Phaseolus vulgaris L.). .Irannian Journal of Soil Research (Soil and Water Science), 26 (2): 195-205. (in Persian).
3- Adholeya A., and Prakash A. 2004. Effect of different organic compost/ manures on yield and yield component of bean (Phaseolus Vulgaris L). Bioresour Technol Tanu, 92: 311-9.
4- Amirabadi M., Rejali F., Ardakani M., and Borji M. 2009. Effect of Azotobacter and mycorrhizal fungi inoculants on the uptake of some nutrients in corn (SC 704 cultivar) at different levels of phosphorus. Irannian Journal of Soil Research (Soil and Water Science) 23(1): 107-115. (in Persian).
5- Artusson V., Finlay R.D., and Jansson J.K. 2006. Interaction between arbuscular mycorrhizal fungi and bacteria and their potential for stimulating plant growth. Environment Microbiology, 8: 1 – 10.
6- Azarmi F., Malakouti M.J., and Khavazi K. 2014. Effect of Phosphate solubilizers in increasing the efficiency and utilization of phosphate fertilizers in canola. Irannian Journal of Soil Research (Soil and Water Science) 37: 499-507. (in Persian).
7- Battisti D.S., and Naylor R.L. 2009. Historical warning of future food insecurity with unprecedented seasonal heat. Science, 323: 240 – 244.
8- Behl R.K., Narula N., Vasudeva M., Sato A., Shinano T., and Osaki M. 2006. Harnessing wheatgenotype x Azotobacter strain interactions forsustainable wheat production in semi arid tropics.Tropics, 15: 123-133.
9- Chen X., Chunhua W.U., Jianjun T., and Shuijin H. 2005. Arbuscular mycorrhiza enhances metal lead uptake and growth of host plant under a sand culture experiment.Chemospher, 60: 665-671.
10- David D., Gerald N., Carolyn R., and Paul R.H. 2007. Inoculation with Arbuscular mycorrhizal fungi increases the yield of potatoes in a high P soil. Biological Agricultureand Horticulture, 25: 67-78.
11- Emami A. 1996. Plant analysis methods. Volume 1. Soil and Water Research Institute. Issue number 982.
12- Fageria, N.K., and Santos A.B. 2008. Yield physiology of dry Bean. Plant Nutrition, 31: 983: 1004.
13- Geneva M., Zehirov G., Djonova E., Kaloyanova N., Georgiev G., and Stancheva I. 2006. The effect of inoculation of pea plants with mycorrhizal fungi and Rhizobium on nitrogen and phosphorus assimilation. Plant Soil Environment, 52(10): 435-440.
14- Khase-Sirjani A. 2011. Evaluation of biological phosphorus fertilizer and enrichment organic fertilizers in wheat. Irannian Journal of Soil Research (Soil and Water Science) 25: 224-227. (In Persian).
15- Kim K.Y., Jordan D., and McDonald G.A. 1997. Effect of phosphate-solubilizing bacteria and vesicular-arbuscular mycorrhizae on tomato growth and soil microbial activity. Biology and Fertility of Soil, 26: 87 – 79.
16- Mahmoud A.R., Desuki M.E.L., and Abdol Mouty M. 2010. Response of snap bean plants to bio fertilizer and nitrogen level application. Intl. Journal of Academic Research, 2(3): 179-183.
17- Malakouti M.J., Keshavarz P., and Karimian N. 2009.A Comprehensive approach towards identification of nutrients deficiencies and optimal fertilization for sustainable agriculture. Seventh Edition. Publication of Tarbiat Modares University. 744 pages.
18- Marschner H., and Dell B. 1994. Nutrient uptake inmycorrhizal symbiosis. Plant and Soil, 159: 89 –102.
19- Mirahmadi M., Malakouti M.J., Khavazi K., 2011. Effect of phosphorus solubilizer bacteria on phosphorus supply of corn in calcareous soils. 12 th Symposium of Soil Science. Iran. Tabriz
20- Mishra A., Prasad K., and Geeta R. 2010. Effect of biofertilizer inoculation on growth yield of dwarf field Pea (Pisum sativum L.) in conjuncton with different doses of chemical fertilizers. Agronomy Journal 9: 163-168.
21- Mohammadi M. 1986. Report of soil science of Chaharmahal-Va-Bakhtiari (Shahrekord and Brojen regions). Soil and Water Research. Technical publication No 696. 239 pages.
22- Office of Statistics and Information Technology, Ministry of Jihad-e-Agriculture. 2011. Agricultural Statistc book Volume I: agricultural and horticultural products, 2010-2011 years. Planning and economic department, Ministry of Jihad-e- Agriculture. Email: info@maj.ir , www.maj.ir Iran, Tehran.
23- Parvizi Kh., Dashti A., Rerjali F., and Chayichi M. 2014. Effect of two species of arbuscular fungi (Glomus. etunicatum and Glomus. mosseae) on nutrient uptake and production of tubers of potato plantlets from tissue culture. Irannian Journal of Soil biology. 1: 61-69. (in Persian with English abstract).
24- Rejali F. 2005. A brief review on mycorrhizae symbiosis: Part 1: Principales and practices. Agricultural Research and Education Organization. Soil and Water Research Institute.Technical Bulletin No.468.
25- Rudresh D.L., Shivaprakash M.K., and Prasad R.D. 2005. Effect of combined application of Rhizobium, phosphate solubilizing bacterium and Trichoderma spp. On growth, nutrient uptake and yield of chickpea (Cicer aritenium L.). Applied Soil Ecology 28:139-146.SAS Institute. 2004.
26- Sarathambalm C., Thangaraju M., Paulraj C., and Gomathy M. 2010. Assessing the Zinc solubilization ability of Gluconacetobacter diazotrophicus in maize rhizosphere using 65labelled Zn compounds. Indian J. Microbiol.50 (1):103-109.
27- Scheublin T. R., and Heijden G.A. 2006. Arbuscular mycorrhizal fungi colonize nonfixing root nodules of several legume species. New Phytologist. 172: 732-738.
28- Subramanian K. S., Tenshia V., Jayalakhshmi K. and Ramachandran V. 2009. Role of arbuscular mycorrhizal fungus (Glomus intraradices) - (fungus aided) in zinc nutrition of maize. Agriculture Biotechnology Sustainable Development Journal, 1:29-38.
29- The SAS system for windows. Release 9.0. SAS Inst., Cary, NC.
30- Vessey J.K. 2003. Plant growth promoting rhizobacteria as biofertilizers. Plant and Soil, 255: 571–586.
31- Yaseen T., Burni T., and Hussain F. 2012. Effect of Arbuscular Mycorrhizal inoculation on nutrient uptake, growth and Productivity of chickpea (Cicer arietinum) varieties. Agronomy and Plant Production, 3 (9), 334-345, 2012. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 204 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 172 |