تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,493 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,277,826 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,509,911 |
بررسی ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس گریپ فروت بر میکروارگانیسمهای بیماریزا: یک مطالعه آزمایشگاهی | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2021.71660.1074 | ||
نویسندگان | ||
حسین زنگانه1؛ فخری شهیدی2؛ سید علی مرتضوی* 2؛ بهروز علیزاده بهبهانی3 | ||
1دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، فعالیت آنتیاکسیدانی نانوامولسیون اسانس گریپفروت (برحسب درصد مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و رنگبری بتاکاروتن-لینولئیک اسید) و اثر ضدمیکروبی آن در برابر باکتریهای پاتوژن و مولد فساد Escherichia coli، Salmonella typhi، Pseudomonas aeruginosa، Listeria innocua، Staphylococcus aureus، Bacillus cereus، Bacillus subtilis، Streptococcus pyogenes و Staphylococcus epidermidis بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی بررسی گردید. نتایج نشان داد که نانوامولسیون اسانس گریپفروت دارای اثر آنتیاکسیدانی قابلتوجه mg/ml 27/42، mg/ml 27/33 و 54/54 درصد به ترتیب برحسب آزمونهای مهار رادیکال DPPH، ABTS و رنگبری محلول بتاکاروتن-لینولئیک اسید میباشد. با توجه به نتایج روشهای ضدمیکروبی دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، کمترین میزان قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری E. coli و بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد در باکتری L. innocua مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتریهای L. innocua و S. aureus (حساسترین باکتریها) برابر با mg/ml 25 بود و باکتریهایی مانند E. coli، S. typhi و P. aeruginosa بیشترین غلظت مهارکنندگی را به خود اختصاص دادند. همچنین کمترین غلظت کشندگی مربوط به باکتریهای L. innocua و S. aureus و بیشترین مقدار آن مربوط به E. coli، S. typhi و P. aeruginosa بود. مطابق نتایج، نانوامولسیون اسانس گریپفروت را میتوان بعنوان ترکیب آنتیاکسیدان و ضدمیکروب طبیعی جهت کنترل واکنشهای اکسیداسیون و رشد میکروارگانیسمهای مولد فساد و پاتوژن استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوامولسیون؛ اسانس گریپفروت؛ فعالیت ضدمیکروبی؛ اثر آنتیاکسیدانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 880 |