تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,877 |
تعداد مقالات | 19,739 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,609,517 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,719,217 |
تهیه کرم ارده رژیمی با استفاده از جایگزینهای ساکارز (ایزومالت، ریبادیوزید a، اریتریتول) و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی آن | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقاله 2، دوره 19، شماره 1 - شماره پیاپی 79، فروردین و اردیبهشت 1402، صفحه 17-30 اصل مقاله (988 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2021.70353.1045 | ||
نویسندگان | ||
الهه دهقان1؛ بهزاد محمدی* 2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، یزد، ایران | ||
2گروه آموزشی علوم وصنایع غذایی- دانشکذه کشاورزی- موسسه آموزش عالی آفاق -ارومیه | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر شیوع چاقی و دیابت به طور چشمگیری رو به افزایش است و این مسئله مصرفکنندگان را وادار میکند به دنبال محصولات حاوی شیرین کنندههای کم کالری باشند. جایگزینی شیرینکنندههای کم کالری با ساکارز باعث تولید محصولی با ارزش غذایی بالا و کالری کم و ایمنی تغذیهای بالا (غذایی سالم) میشود. هدف از انجام این پژوهش ارائه فرمولاسیون جدید با استفاده از جایگزینهای قندی ایزومالت، ریبادیوزید a، اریتریتول به عنوان جایگزین ساکارز و بررسی تاثیر آن بر ویژگیهای شیمیایی، فیزیکی و حسی نمونههای جایگزین شده نسبت به نمونه کنترل بود. استفاده از جایگزینهای ساکارز در بهبود برخی ویژگیهای فیزیکو شیمیایی کرم ارده موثر بود به طوریکه میزان رطوبت نمونههای جایگزین شده افزایش یافت. نتایج برسی بافتی نیز نشان داد نمونههای جایگزین شده بافت نرمتری نسبت به نمونه شاهد داشتند که ناشی از تضعیف پایداری (سفتی) بافت توسط جایگزینهای ساکارز بود. نتایج بررسی خوصیات حسی که بر مبنای، عطر، طعم، بو وبافت بود نیز نشان داد نمونه ۲ با فرمول ۲۵٪ ساکارز، ۲۵/۶٪ ایزومالت، ۰۰۳/۰٪ ریبادیوزید بیشترین نمره را از نظر پذیرش کلی کسب کرد. علت کاهش پذیرش کلی نمونههای جایگزین شده باحذف کامل ساکارز عدم تنظیم شیرینی مطلوب توسط این جایگزینها میباشد. نتایج بررسی میکروبی نمونهها نیز نشان داد جایگزینهای قندی تاثیری بر خواص میکروبی کرم ارده ندارد. باتوجه به نتایج بدست آمده نمونه 2 با میزان ۲۵٪ ساکارز، ۲۵/۶٪ ایزومالت، ۰۰۳/۰٪ ریبادیوزید a به عنوان بهترین ترکیب و یک میان وعده سالم و کم کالری میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اریتریتول؛ ایزومالت؛ جایگزینهای ساکارز؛ ریبادیوزید a؛ کرم ارده رژیمی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 839 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 151 |