تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,800 |
تعداد مقالات | 19,140 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,441,640 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,761,618 |
شناسایی ترکیبات زیست فعال موجود در عصاره جلبکهای قهوه ای سارگاسوم و پادینا و بررسی اثرات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و خواص آنزیمی آنها | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2021.73113.1104 | ||
نویسندگان | ||
خدیجه شیرانی بیدابادی1؛ شیلا صفائیان* 2؛ رضوان موسوی ندوشن2؛ ناهید رحیمی فرد3 | ||
1دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
3رئیس آزمایشگاه میکروبیولوژی اداره کل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی | ||
چکیده | ||
جلبکهای دریای جز منابع غنی گیاهی محسوب میشوند که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارند. هدف از این مطالعه عصاره گیری دو گونه جلبک پادینا و سارگاسوم به دو روش ماسیراسیون و اولتراسوند به همراه آنالیز ترکیبات آنها و بررسی اثر آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و خواص آنزیمی عصارهها بوده است. نتایج حاکی از آن است که بازده عصارهگیری جلبک سارگاسوم به روش ماسیراسیون از باقی عصاره ها بالاتر بوده است (09/3 g/100g) و این عصاره خواص آنتی اکسیدانی بالاتری داشته است. درصد مهار آنزیم استیل کولین استراز به میزان 5/42 درصد در عصاره اولتراسوند پادینا بالاترین درصد بود. میزان فعالیت آنزیم نیتریک اکساید در عصاره ماسیراسیون سارگاسوم از باقی عصاره ها به طور معناداری بالاتر بود. به طور کلی در همه عصارهها باکتری های Escherichia coli و Listeria innocuaاز بقیه میکروارگانیسم ها مقاوم تر بودند و نتایج آزمون میکروبی نشان داد عصاره اولتراسوند پادینا از باقی عصاره ها به طور معناداری خاصیت ضد میکروبی بیشتری داشته است. با توجه به نتایج به دست آمده روش اولتراسوند روش مناسبی جهت عصاره گیری میباشد و همچنین از این عصاره میتوان به عنوان ترکیب آنتی اکسیدان، ضد میکروب، ضد آلزایمر و کاهش دهنده نیترات در افزودنیهای غذایی استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک؛ GC-MS؛ خواص آنزیمی؛ عصارهگیری؛ ضد میکروبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 662 |