تعداد نشریات | 48 |
تعداد شمارهها | 1,607 |
تعداد مقالات | 17,593 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,589,757 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,125,697 |
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضد قارچی مخمر جدا شده از خمیرترش باکویت | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2022.74006.1119 | ||
نویسندگان | ||
سارا شهریاری1؛ علیرضا صادقی ![]() ![]() | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشگاه علوم پزشکی گلستان | ||
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گذگان | ||
چکیده | ||
ارزیابی خصوصیات ضدمیکروبی و پروبیوتیکی فلورمیکروبی جدا شده از شبه غلات تخمیرشده جهت تامین کشتهای میکروبی همراه و آغازگر از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این پژوهش، مخمر غالب از خمیرترش باکویت، جداسازی و با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی و همچنین اثر ضدقارچی این جدایه مخمری بر روی Aspergillus niger وAspergillus flavus مورد مطالعه قرارگرفت. توالییابی محصولات PCR منجر به شناسایی مخمر Pichia kudriavzevii به عنوان جدایه مخمری خمیرترش باکویت شد. نرخ زندهمانی جدایه مذکور پس از تیمار متوالی اسید و صفرا در مقایسه با نمونه شاهد 26/79 درصد بود. همچنین اثر ضدباکتریایی آن در برابر Escherichia coli نسبت به سایر عوامل غذازاد مورد مطالعه به شکل معنیداری (05/0p<) بیشتر بود. با این حال، رشد Listeria monocytogenes در حضور جدایه مخمری 50/19 درصد کاهش یافت اما این جدایه، اثر بازدارندهای بر Salmonella entrica نداشت. قابلیتهای آبگریزی و خوداتصالی جدایه مذکور نیز بهترتیب، 07/64 و 40/67 درصد تعیین گردید. علاوه بر این، جدایه مخمری نسبت به تمامی آنتیبیوتیکهای مورد بررسی، مقاومت نشان داد اما در برابر آنتیمایکوتیکهای کتوکونازول و فلوکونازول، مقاوم و همچنین نسبت به ایتراکونازول دارای حساسیت نسبی بود. این جدایه مخمری، فاقد فعالیت همولیتیکی بود و اثر ضد قارچی آن در برابر A. niger و A. flavus نیز مورد تایید قرار گرفت. بر این اساس، جدایه P. kudriavzevii از قابلیت مناسبی برای استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک و یا محافظت کننده در صنایع تخمیری برخوردار میباشد. کلمات کلیدی: جدایه مخمری، خمیرترش باکویت، ویژگیهای پروبیوتیکی، اثر ضدقارچی. | ||
کلیدواژهها | ||
جدایه مخمری؛ خمیرترش باکویت؛ ویژگیهای پروبیوتیکی؛ اثر ضدقارچی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 15 |