تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,797,392 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,092,818 |
تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتی (ZiziphoratenuirL.) | ||
علوم باغبانی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 تیر 1401 | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhs.2022.74607.1124 | ||
نویسندگان | ||
طیبه بااراده1؛ حسین آرویی* 2؛ محبوبه ناصری3؛ مجتبی ممرآبادی4 | ||
1گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریه | ||
4گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
چکیده: میوهها و سبزیها به دلیل داشتن رطوبت بالا وفعالیت بیولوژیکی بعد از برداشت (تنفس، تعرق و فعالیت های بیوشیمی) فسادپذیرندپوششدهی میوهها با ترکیبات ضدمیکروبی و در عین حال خوراکی و ایمن برای مصرف کنندگان راهکار موثری برای جلوگیری ازفساد میوهها وافزایش ماندگاری آن است. تولید این قبیل پوششهای خوراکی با بهره گیری از فناوری نانو سـبب افزایش کارایی مواد تشکیل دهنده پوشش میشود. در همین راستا هدف تحقیق حاضر تهیه و تولید پوشش خوراکی نانوکپسول حاوی اسانس کاکوتی بود. اجزای سازنده نانوکپسول ژل آلوئه ورا، آب، توئین و اسانس کاکوتی بود.جهت شناسایی ترکیبات اسانس از دستگاه کروماتوگرافی همراه طیف سنج جرمی GC-MSاستفاده شد. میانگین اندازه ذرهای و پتانسیل زتا، تصویر میکروسکوپ الکترونی نانوکپسول، اندازهگیری شد و میزان پایداری ذرات و درصد کارایی نانوکپسول محاسبه شد.دراسانس گیاه کاکوتی (Ziziphoratenuior) 21 ترکیبشناسایی شد.ترکیبات اصلی ومهم اسانس کاکوتی شامل پولگون 23/65،منتوفوران 72/12 و 1و8 سینوئول 01/6 درصدبودند. اندازه ذرات حاوی اسانس در 46/84 نانومتر و پتانسیل زتا 02/16- میلی ولت بود. نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد که اندازه ذرات کمتراز 200نانومتر بوده است.سطح خارجی کپسولهاکاملاً صاف ویکنواخت بود. درصد انکپسولاسیون اسانس 25/83 درصد محاسبه شد.همچنین پتانسیل زتا که شاخصی از برهمکنش دافعه بین ذرات کلوئیدی است در فرمولاسیون تهیه شده 16- میلی ولت بود. مطالعات پایداری اندازه ذرات و پتانسیل زتا در مدت 3 ماه نشان داد، نانوکپسول حاوی اسانس از پایداری خوبی برخوردار بودهاند. به طور کلی نتیجه تحقیق حاضر نشان داد نانوکپسول ژل آلوئه ورا حامل مناسبی برای اسانس کاکوتی است و میتوان به عنوان پوشش خوراکی برای ماندگاری میوهها از آن استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه ذرهای؛ میکروسکوپ الکترونی؛ پوشش خوراکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 321 |