تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,797,212 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,092,668 |
تأثیر آرژینین بر خصوصیات بیوشیمیایی میوه توتفرنگی رقم آلبیون در شرایط کم محلولدهی | ||
علوم باغبانی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 آبان 1401 | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/jhs.2022.73636.1108 | ||
نویسندگان | ||
صلاح الدین مصلحتی فرد* 1؛ حمید حسن پور2 | ||
1دانشگاه ارومیه | ||
2ارومیه | ||
چکیده | ||
استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی به ویژه در کشت هیدروپونیک، باعث هدر رفت کود و در نتیجه افزایش هزینههای تولید و همچنین افزایش زهآب گلخانهای میشود. بنابراین لازم است مقدار محلول غذایی در سیستمهای تولیدی گلخانهای کاهش یابد. از طرفی برای جبران تاثیر منفی کمبود آب و محلول غذایی، استفاده از ترکیبات سالم و ارگانیک نظیر آمینو اسیدها (آرژینین) جهت افزایش کیفیت و کمیت محصول، میتواند موثر میباشد. در این پژوهش تاثیر آرژینین با سه سطح (0، 100 و 200 میلیگرم بر لیتر) بر خصوصیات کمی و کیفی میوه توتفرنگی رقم آلبیون در شرایط کم محلولدهی با دو سطح (140 و 180 میلیلیتر) در گلدانهایی با قطر دهانه 19 سانتیمتر و ترکیب بستر کشت کوکوپیت و پرلیت با نسبت 1:1، در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، تیمار آرژینین روی صفات طعم میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، سفتی بافت میوه، آنتوسیانین کل، ویتامین ث، فنل، فلاونوئید و ظرفیت آنتی اکسیدان کل، اختلاف معنیداری را نشان داد. بیشترین میزان مواد جامد محلول، طعم میوه و سفتی بافت میوه در تیمار آرژینین با غلظت 100 میلیگرم بر لیتر، در شرایط محلولدهی نرمال ثبت شد. همچنین بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل در همین سطح محلولدهی، البته همراه با تیمار آرژینین با غلظت 200 میلیگرم بر لیتر، مشاهده گردید. بیشترین میزان آنتوسیانین کل، ویتامین ث و ظرفیت آنتی اکسیدان کل، در تیمار آرژینین با غلظت 200 میلیگرم بر لیتر، در شرایط کممحلولدهی ملایم ثبت شد. بطور کلی نتایج نشان داد که افزایش کیفیت توتفرنگیهای کشت شده در شرایط هیدروپونیک در اثر کم محلولدهی ملایم و آرژینین امکان پذیر است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه؛ کیفیت میوه؛ محلول غذایی؛ مواد جامد محلول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 47 |