تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,778 |
تعداد مقالات | 18,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,787,493 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,082,964 |
کاربرد قبل از برداشت کیتوزان و پوششدهی با کارواکرول بر خصوصیات بیوشیمیایی، کیفی و ماندگاری توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch) | ||
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 بهمن 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ifstrj.2023.77806.1192 | ||
نویسندگان | ||
زینب قاسمی ارشد1؛ عبداله احتشام نیا* 2؛ عیسی حزباوی3؛ حسن مومیوند1؛ مرتضی سلیمانی اقدم4 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران | ||
3گروه بیوسیستم، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران | ||
4گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، ایران | ||
چکیده | ||
بالا رفتن سطح آگاهی مردم نسبت به اثرات منفی نگهدارندههای شیمیایی، منجر به انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اثر ضدمیکروبی اسانسهای گیاهی و پتانسیل آنها برای استفاده بهعنوان ترکیبات نگهدارنده شده است. این پژوهش، بهصورت آزمایش فاکتوریل، در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه آموزشی تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان انجام شد. فاکتور اول، نوع مواد با غلظتهای مختلف در پنج سطح شامل صفر، کارواکرول ۳/۰ درصد، کارواکرول ۶/۰ درصد، ترکیب کیتوسان با کارواکرول ۳/ ۰و ۶/۰ درصد و فاکتور دوم زمان انبارداری در چهار سطح شامل صفر، ۱۰، ۲۰، ۳۰ روز پس از انباری بود. میوههای برداشت شده در شرایط دمای ۴ درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی ۵±۹۰ درصد نگهداری و پارامترهایی مختلف در دوره انبارمانی، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که تاثیر نوع تیمار و مدت زمان انبارمانی بر تمام صفات مورد بررسی در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. میوههای تیمار شده با ترکیب کیتوسان و کارواکرول ۶/۰ درصد از سفتی بافت، ویتامین ث، مواد فنولی و مقدار مواد جامد محلول بیشتر و ماندگاری بهتری نسبت به شاهد برخوردار بودند. در هر چهار زمان اندازهگیری، بالاترین میزان محتوای فنل (۴۹/۲ میلیگرم اسیدگالیک در ۱۰۰ گرم وزن تر)، فلاونوئید (۴۳۵/۰ میلیگرم در گرم وزن تر) و سفتی بافت (۸۰/۳ کیلوگرم نیرو) مربوط به تیمار ترکیبی کیتوسان با کارواکرول ۶/۰ درصد و کمترین میزان مربوط به شاهد بود. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت، اما این روند در میوههای تیمار شده به طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد کاربرد قبل از برداشت کیتوسان و کاربرد پوششهای خوراکی کارواکرول 6/0 درصد میتواند بهعنوان یک راهبرد ایمن و کم هزینه جهت افزایش عمر پس از برداشت توتفرنگی رقم ’پاروس ‘ قابل توصیه باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش خوراکی؛ سفتی بافت میوه؛ اسیدیته؛ موادجامدمحلول؛ ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6 |