تعداد نشریات | 49 |
تعداد شمارهها | 1,844 |
تعداد مقالات | 19,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,282,335 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,513,438 |
اثر سطوح مختلف میوه بلوط فرآوریشده با هیدروکسید سدیم و اوره بر فراسنجههای تخمیر، ریختشناسی، تجزیهپذیری شکمبهای و ساخت پروتئین میکروبی در بره های نر پرواری آمیخته زل با آتابای | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 مرداد 1402 اصل مقاله (1.15 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2023.82697.1149 | ||
نویسندگان | ||
یداله چاشنی دل* 1؛ محمد نوروزی2؛ مصطفی یوسف اللهی3؛ اسداله تیموری یانسری1 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشجوی دوره دکتری تغذیه دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر سطوح مختلف میوه بلوط فرآوریشده با هیدروکسید سدیم و اوره بر فراسنجههای تخمیر و ریختشناسی شکمبهای، تجزیهپذیری و ساخت پروتئین میکروبی در برههای نر پرواری آمیخته زل بررسی شد. بدین منظور از تعداد 20 رأس بره نر پرواری آمیخته زل با آتابای با میانگین سن 5/0±5 ماه و وزن اولیه 2±27 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار به مدت 90 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (فاقد میوه بلوط+پلیاتیلن گلیکول) و تیمارهای حاوی سطوح 10، 20 و 40 درصد در ماده خشک میوه بلوط فرآوری شده با هیدروکسید سدیم و اوره بودند. نتایج فراسنجههای تخمیر شکمبهای نشان داد که در نیتروژن آمونیاکی، کل اسیدهای چرب فرار، جمعیت باکتریها و پروتوزآ مایع شکمبه تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0>P). تیمار 20 درصد میوه بلوط فرآوری شده دارای بالاترین غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت باکتریها و پروتوزوآ و تیمار 40 درصد میوه بلوط فرآوری شده دارای بالاترین غلظت کل اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه بود. در نتایج خصوصیات ریختشناسی پرزهای شکمبه تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی وجود نداشت. فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قـرار گرفـت (05/0>P). در فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام، بخش سریعتجزیه، ثابت نرخ تجزیه و تجزیهپذیری موثر با سرعتهای عبور مختلف دارای تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی بودند (05/0>P). نتایج فراسنجههای تولید گاز نشان داد که در پتانسل تولید گاز، اسیدهای کوتاه زنجیر، قابلیت هضم مواد آلی و انرژی قابل متابولیسم تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0>P). نتایج کلی تحقیق حاضر نشان داد که افزایش غلظت اسیدهای چرب فرار، تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام و نیز ساخت پروتئین میکروبی با مصرف 40 درصد میوه بلوط فرآوری شده مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره پرواری؛ پروتئین میکروبی؛ تجزیهپذیری؛ فراسنجههای شکمبهای؛ فرآوری میوه بلوط | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 25 |