تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 1,874 |
تعداد مقالات | 19,720 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,096,734 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,648,866 |
عملکرد، خصوصیات لاشه، فرا سنجههای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی برههای پرواری نژاد مغانی و آمیخته رومانف- مغانی تحت جیرههای با سطوح مختلف انرژی | ||
پژوهشهای علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 مهر 1402 اصل مقاله (739.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22067/ijasr.2023.82729.1150 | ||
نویسندگان | ||
نیما نشانه1؛ حسین عبدی بنمار* 2؛ جمال سیف دواتی1؛ فرزاد میرزایی آقجه قشلاق1؛ اباذر قنبری اردی1 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2گروه علوم دامی ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، فرا سنجههای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی برههای نژاد مغانی و آمیخته رومانف-مغانی بود. در این تحقیق، تعداد 24 رأس بره پرواری با میانگین وزنی 5±30 بهصورت یک آزمایش فاکتوریل (2×2) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 گروه و 6 تکرار به مدت 75 روز استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل: 1) برههای نژاد مغانی تغذیهشده با جیره سطح انرژی پایین، 2) برههای نژاد مغانی تغذیهشده با جیره سطح انرژی بالا، 3) برههای آمیخته رومانف- مغانی تغذیهشده با جیره سطح انرژی پایین، 4) برههای رومانف- مغانی تغذیهشده با جیره سطح انرژی بالا بودند. نتایج نشان داد که در کل دوره پرورشی میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر عامل ژنوتیپ و سطح انرژی جیره قرار گرفتند . بهطوریکه برههای آمیخته رومانف-مغانی ضریب تبدیل و افزایش وزن روزانه بهتری نسبت به برههای مغانی داشتند. برههای مغانی بهطور معنیداری درصد دنبه بیشتر و درصد لاشه بدون دنبه کمتری نسبت به برههای آمیخته رومانف-مغانی داشتند. استفاده از چربی محافظتشده (سطوح بالاتر انرژی) در جیره درصد دنبه را کاهش و درصد لاشه بدون دنبه را افزایش داد. برههای آمیخته تغذیهشده با مکمل چربی تحت تأثیر عامل متقابل ژنوتیپ و سطح انرژی بالاترین میزان گلوکز را داشتند. برههای آمیخته رومانف-مغانی غلظت آلبومین بالاتر و غلظت نیتروژن اورهای خون پایینتری داشتند. بر اساس نتایج این مطالعه، آمیخته گری نژاد دنبهدار مغانی با نژاد رومانف میتواند بهعنوان یک راهکار کارآمد برای افزایش عملکرد و کاهش درصد دنبه لاشه و بهبود بازده لاشه باشد. از طرفی تأمین انرژی از چربی نیز ممکن است موجب کاهش نسبی درصد دنبه شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیخته رومانف مغانی؛ برههای پرواری؛ عملکرد پروار؛ نژاد مغانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 18 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |